Prijava

Vaša prijava

Eko-deratizacija provest će ovaj tjedan još jednu akciju zaprašivanje komaraca

[]

zaprašivanja

Tvrtka Eko deratizacija, koja je zadužena za špricanje komaraca na goričkom području, najavila je novu akciju zaprašivanja.

Treća akcija zaprašivanja na rasporedu je u četvrtak, 11. srpnja od 8 do 14 sati. Riječ je o dezinsekciji komaraca u stadiju ličinke koja će se provoditi na području: Podbrežnica (Gradski vrt 1), Podbrežnica (Gradski vrt 2), Podbrežnica (livada uz Šibensku), Cibljanica (Gradsko groblje), GČ Vladimir Nazor (park dr. Franje Tuđmana), GČ Miljenko Granić (kanal uz Zagrebačku/Vukomeričku uz Auto Zubak), GČ Stari Grad (reciklažno dvorište Sajmište), GČ Pleso (odvodni kanal kod vojarne), Velika Mlaka ( ul. K. Weingartnera kod br. 18), Velika Mlaka (Dolenec), Velika Mlaka (vulkanizerska radnja) i Gradići (vulkanizerska radnja).

Osim dezinsekcije komaraca najavljene su i druge aktivnosti. Na području I. i II. Zone komunalnog doprinosa Velike Gorice (Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići) djelatnici Eko deratizacije će obaviti terenski pregled i uklanjati legla komaraca.

I sami možemo poduzeti cijeli niz aktivnosti koje će nam pomoći da nas komarci manje napadaju.

Komarci su pravi napasnici koji kod nekih osoba izazivaju jaki svrbež, crvenilo, češanje i otekline na koži. Od komaraca se možete zaštiti tako da prikladno odjenete, nosite duge rukave i nogavice (pogotovo u sumrak i navečer). Komarci mogu ubosti i kroz tanku tkaninu, pa odjeću treba poprskati sredstvom koje odbija komarce.

Komarci obožavaju vodu i nepokošenu travu.

Balkone, terase, vrtove i zelene površine treba održavati čistima i urednima.

Potrebno je redovito kositi travu jer je visoka trava stanište za odrasle jedinke komaraca.

Potrebno je uklanjati vegetaciju koja stvara hlad oko vrtnih jezeraca.

Redovito uklanjajte krupni otpad iz dvorišta (gume, bačve).

Sve ostale materijale (npr. plastične folije, tende, cerade) treba odlagati tako da se izbjegne nakupljanje kišnice.

Spremnike za vodu kao što su kade, bačve i posude za zalijevanje vrtova treba pokriti pokrovima od plastike ili sličnog nepromočivog materijala ili mrežom protiv komaraca.

U vrtovima i dvorištima treba pregledavati mjesta gdje se nakuplja kišnica, a posude u kojima se nakuplja voda kao npr. tanjurići ispod vaza za cvijeće, posude iz kojih životinje (domaći ljubimci) piju vodu i dr. treba periodički prazniti i čistiti svakih sedam dana.

Na terasama, vrtovima treba ukloniti sve predmete koji bi mogli nakupljati vodu za razvoj larvi komaraca, kao npr. kante, kantice, bačve, posude, dječje bazene, itd.

Sve eventualne spremnike vode treba pravilno i čvrsto zatvoriti poklopcem.

Sve posude koje se povremeno koriste za cvijeće i zalijevanje treba odlagati na način da se izbjegne nakupljanje vode u slučaju kiše.

Objava Eko-deratizacija provest će ovaj tjedan još jednu akciju zaprašivanje komaraca pojavila se prvi puta na Gorica Info.