Prijava

Vaša prijava

Počinje zamjena cjevovoda u Zagrebačkoj ulici: Očekuju se gužve u prometu

[]

cjevovoda

Najavljena zamjena vodovodnog cjevovoda u Zagrebačkoj ulici počinje sljedeći tjedan. Zbog toga će sljedećih mjeseci biti otežan promet tom velikogoričkom ulicom. Prvi radovi počinju u utorak, 16. srpnja i to na dionici križanja Hrvatske bratske zajednice i Kolodvorske ulice gdje će promet u potpunosti biti obustavljen do 25. srpnja kada se očekuje završetak dionice.

Predviđeno je polaganje zamjenskog cjevovoda u sjeverni (desni) vozni trak Zagrebačke ulice. Kako bi se pronašlo najbolje rješenje za promet, a gužve svele na minimum, trasa je podijeljena na 12 dionica, ističu iz VG Vodoopskrbe.

Radovi se izvode u sklopu projekta „Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda Zagrebačka ulica od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do ulice Rudolfa Fizira“, ukupne duljine cca 1350 m.

Postojeći cjevovod je dotrajao, nedovoljnog kapaciteta i sklon puknućima zbog čega dolazi do prekida u opskrbi vodom. Zato je potrebno izgraditi novi cjevovod od kvalitetnijeg materijala i većeg profila, pojašnjavaju iz VG Vodoopskrbe.

Prometovat će se otežano, jednim prometnim trakom, pa apeliramo na građane, koji su u mogućnosti, da koriste alternativne prometne pravce, poručuju iz VG Vodoopskrbe.

Promet će se odvijati preko postojeće biciklističke staze te djelomično u južnom (lijevom) prometnom traku, što će obustaviti biciklistički promet.

Najveći problemi u prometu očekuju se na raskrižju HBZ i Kolodvorske, na raskrižju Zadarske i Zagrebačke ulice kao i raskrižje, odnosno desno skretanje iz Zagrebačke u Ulicu Rudolfa Fizira. Na navedenim dionicama bit će ili obustavljen promet ili posebno reguliran, o čemu će sudionici u prometu biti upozoreni putem prometnih znakova i znakova upozorenja.

Gradska Linija 1 mijenja trasu vožnje

Tijekom trajanja radova ZET-ove linije 268 i 290 neće se mijenjati, dok će Arriva – Linija 1 u vrijeme izvođenja radova na dionici 12 biti preusmjerena. 

Promet će iz smjera Gradske četvrti Pleso biti preusmjeren s ulice HBZ na ulice Avenija Ivana Pavla II. – Ulica J. Dobrile – Zagrebačka ulica – Ulica Ljudevita Posavskog – Kolodvorska. Bit će ukinute dvije stanice na ulici HBZ. Trajanje putovanja linije bit će produljeno za pet minuta pa sve putnike VG Vodoopskrba moli za razumijevanje.

Obilazni pravci gradske Linije 1

Iz VG Vodoopskrbe mole građane za razumijevanje sljedećih nekoliko mjeseci jer će zbog radova na zamjeni cjevovoda biti otežan promet.

Preporučuju da se koriste alternativni prometni pravci, a sve informacije o radovima moći ćete pronaći na njihovim mrežnim stranicama.

Objava Počinje zamjena cjevovoda u Zagrebačkoj ulici: Očekuju se gužve u prometu pojavila se prvi puta na Gorica Info.