Prijava

Vaša prijava

Završava toplinski val: Stiže olakšanje, ali moguće i grmljavinsko nevrijeme

[]

vakula, olakšanje

Drugi ovoljetni toplinski val na samom je kraju. Stiže olakšanje i na šire velikogoričko i zagrebačko područje, ali danas i sutra moguća su i grmljavinska nevremena, upozoravaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Evo prognoze za petak za naše područje:

Pretežno sunčano, vruće i ne pove stabilno. Uz jak razvoj oblaka mogući su pljuskovi i grmljavina, ponegdje i jače izraženi, osobito u noći na subotu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura oko 34 °C.

Ovo je prognoza za subotu:

Promjenljivo i nestabilno povremeno s kišom, a mjestimice pljuskovi s grmljavinom mogu biti jače izraženi, Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 20 do 22, najviša dnevna između 27 i 29 °C.

Nakon više od dva tjedna napokon se promijenila i boja meteoalarma za šire zagrebačko i goričko područje. Crvenu boju danas je zamijenila narančasta, a za sutra je stupanj meteoalarma još niži – žuti.

Olakšanje je, dakle, pred vratima. To, međutim, ne znači da je ljeto gotovo i da se tijekom sljedećih tjedana više neće ponoviti toplinski valovi.

Objava Završava toplinski val: Stiže olakšanje, ali moguće i grmljavinsko nevrijeme pojavila se prvi puta na Gorica Info.


Dio centra grada sutra bez vode od podneva

Upute za preuzimanje potvrda za učenike iz e-dnevnika