Prijava

Vaša prijava

Teška noć u Tučepima i Podgori: U pomoć otišli gorički i županijski gasitelji

[]

pomoć

U Makarskom primorju, na području Tučepa i Podgodre, vodi se teška borba s vatrenom stihijom. To je trenutačno najzahtjevnije požarište u Hrvatskoj, a požari plamte na više mjesta u Dalmaciji. U pomoć gasiteljima na šire makarsko područje otišli su i vatrogasci iz Velike Gorice i Zagrebačke županije.

“Županijski vatrogasni zapovjednik uputio je vatrogasne snage Zagrebačke županije na Izvanrednu dislokaciju na priobalje. Nakon kratke smotre sa zbornog mjesta u Jastrebarskom, vatrogasne snage krenule su oko 19:00 sati na ispomoć kolegama u Podgoru u Splitsko-dalmatinsku županiju.

Na Izvanrednu dislokaciju pućeno 7 vatrogasnih vozila i 26 vatrogasaca s područja Velike Gorice, Dugog Sela, Zaprešića, Jastrebarskog i Rugvice.

Vatrogasne snage su spremne za minimalno 72 sata rada na terenu. Županijski vatrogasni zapovjednik za zapovjednika Izvanredne dislokacije odredio je voditelja odjeljenja JVP Velika Gorice, Stjepana Kosića“, navodi se u srijedu u objavi Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije

Pomoć iz Velike Gorice i Zagrebačke županije dobro će doći na području Tučepa i Podgore gdje se ulazi u treći dan žestoke borbe s vatrom.

Objava Teška noć u Tučepima i Podgori: U pomoć otišli gorički i županijski gasitelji pojavila se prvi puta na Gorica Info.