Prijava

Vaša prijava

Okolica Velike Gorice: Zbog prebučne djevojačke završila na sudu

[]

zbog djevojačke večeri

Jedna očito jako vesela djevojačka večer u kući za odmor u okolici Velike Gorice završila je pred Prekršajnim odjelom Općinskog suda u Velikoj Gorici. Sve se događalo krajem rujna prošle godine, a zbog djevojačke na kraju je intervenirala i policija.

Konkretnije, jedna 29-godišnjakinja iz Zagreba je, prema vlastitom svjedočenju na sudu, organizirala djevojačku večer i zato je unajmila kuću za odmor u okolici Velike Gorice. Na to se odlučila upravo kako ne bi ometala druge prilikom svoje djevojačke večeri. Od vlasnice kuće, tvrdila je, dobila je na pismeno da se glazba preko vikenda može puštati do 23 sata.

Bili su tamo i tamburaši, ali okrivljena je tvrdila kako nije bilo galame.

No, oko 22 sata stigla je policija. Buduća mladenka tvrdila je na sudu kako u trenutku dolaska policije nije bilo muzike.

Tako, pak, nije mislio netko od susjeda koji je i pozvao policiju. Iako se to u sudskom zapisniku izrijekom ne navodi, može se zaključiti da postoje neke razmirice između vlasnice kuće u kojoj je održana djevojačka i prvog susjeda. Tako je i okrivljena navela “da nije mogla znati za razmirice gospođe koja iznajmljuje kuću i prvog susjeda“.

Sud je utvrdio da je 29-godišnjakinja narušila javni red i mir jer je reproducirala glasnu glazbu i time remetila mir okolnim stanarima koji su zato tražili intervenciju policije.

No, sud je ipak bio blag. Kaznio je okrivljenicu, koja dosad nije kažnjavana, opomenom i oslobodio je svih sudskih troškova.

Sud je mišljenja da će se i na takav način postići svrha kažnjavanja kod okrivljenice da ubuduće ne čini prekršaje, a sud je uzeo u obzir da okrivljenica do sada nije prekršajno kažnjavana, navodi se u presudi Prekršajnog odjela Općinskog suda Velika Gorica.

Objava Okolica Velike Gorice: Zbog prebučne djevojačke završila na sudu pojavila se prvi puta na Gorica Info.