Prijava

Vaša prijava

Meteorolozi upozoravaju: Stiže kiša i grmljavina, a potom opet ljeto

[]

vremena meteorolozi

Meteorolozi upozoravaju na veliku promjenu vremena koja će se dogoditi tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana. Toplinski val je definitivno gotov, no promjena vremena mogla bi donijeti nove glavobolje ljudima.

“Iako mnogi zasigurno željno iščekuju završetak ovog toplinskog vala, s dolaskom hladnijeg i vlažnijeg zraka već u nedjelju, 18. kolovoza 2024., jako raste vjerojatnost pojave grmljavinskih nevremena, pa se savjetuje redovito pratiti upozorenja na našoj mrežnoj stranici i postupati prema preporukama nadležnih službi, kako bi ostali sigurni”, ističe se u upozorenju Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Konkretnije, za šire zagrebačko i velikogoričko područje promjena vremena trebala bi početi, predviđaju meteorolozi, danas poslijepodne. Očekuje se pad temperature, početak kiše i vjerojatna grmljavina.

Evo prognoze DHMZ-a za danas za naše područje:

Prijepodne pretežno sunčano, potom promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom te pljuskovima s grmljavinom, moguće i izraženim. Vjetar većinom slab, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Najniža temperatura zraka od 20 do 23, a danju manje vruće s najvišom temperaturom oko 33 °C.

Vrhunac promjene dogodit će se sutra, u ponedjeljak. Padat će jača kiša, mogući su i jaki pljuskovi praćeni grmljavinom, a temperatura će se uglavnom kretati oko 22-23 stupnja Celzijevih.

Utorak će biti vrlo sličan ponedjeljku, ali se pred kraj dana očekuje razvedravanje.

Od srijede, 21. kolovoza ponovno sunčanije, stabilnije i vruće – dakle, ljetu još nije kraj!
Državni hidrometeorološki zavod

U srijedu završava ovaj kišni val. Vraćamo se u ljeto, ali ne onako pakleno vruće kao proteklih desetak dana. Temperature će se kretati do 30 stupnjeva Celzijevih, bit će većinom sunčano, u četvrtak i petak potpuno vedro.

Objava Meteorolozi upozoravaju: Stiže kiša i grmljavina, a potom opet ljeto pojavila se prvi puta na Gorica Info.