Prijava

Vaša prijava

Rat za kupce: Gradska plinara nudi nižu cijenu od Međimurje-plina?

[]

plinara

Velikogoričani koji se griju na plin morat će odlučiti hoće li ubuduće koristiti uslugu Gradske plinare Zagreb ili Međimurje plina. Naime, Gradska plinara Zagreb-Opskrba (GPZO) izgubila je javnu uslugu opskrbe plinom zagrebačkog područja odnosno Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice, a posao je na natječaju dobila međimurska tvrtka.

Sada Gradska plinara Zagreb-Opskrba građanima šalje letke kako bi ih uvjerili da ostanu kod njih.

– Pozivamo sve naše kupce na području Grada Zagreba, Zaprešića i Velike Gorice da i dalje ostanu kupci GPZ-O i odaberu tržišni model opskrbe plinom – kažu iz GPZO. Ističu kako će  građanima zajamčiti sigurnu i dostatnu opskrbu plinom po povoljnim uvjetima.

Kako bi građani ostali njihovi kupci, moraju im se javiti i potpisati novi ugovor, a Međimurje plin mora svim kupcima do 31. listopada poslati novi ugovor o opskrbi plinom.

Podsjetimo, na natječaju je Međimurje plin ponudio nižu cijenu plina nego zagrebačka plinara i zato je nakon 162 godina Gradska plinara Zagreba izgubila posao opskrbe plina na zagrebačkom području.

– GPZO je osigurao određene količine plina, a zbog povoljnije cijene plina na međunarodnom tržištu u odnosu na cijene u svibnju, kada je bio natječaj HERA-e, kupcima ćemo nuditi plin po cijeni koja je niža u odnosu na onu koju svojom metodologijom određuje HERA u javnoj usluzi.

Pritom u cijenu plina u tržišnoj usluzi GPZO je uračunao istu maržu koju je imao u ponudi cijene na HERA-inom natječaju u svibnju – poručuju iz GPZO-a.

Po kojoj će cijeni Međimurje plin građanima prodavati plin za zimsku sezonu doznat ćemo najkasnije 1. listopada.

Objava Rat za kupce: Gradska plinara nudi nižu cijenu od Međimurje-plina? pojavila se prvi puta na Gorica Info.