Prijava

Vaša prijava

Zavjetno hodočašće: Velikogoričani u subotu kreću u Mariju Bistricu

[]

zavjetno hodočašće

Ranom zorom u subotu, 31. kolovoza brojni Velikogoričani krenut će na zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Polazak je u 5 sati ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije.

Ovo je 33. hodočašće kojim Velikogoričani zahvaljuju Majci Božjoj Bistričkoj što je sačuvala naš grad od ratnih razaranja. I ove godine očekuje se veliki broj vjernika svih dobnih skupina.

Za hodočasnike se već tradicionalno u Ščitarjevu priprema doručak gdje ih čekaju domaće kiflice, kolači, sendviči, voće, kava, voda…

Dolazak u Mariju Bistricu se očekuje u poslijepodnevnim satima.

Sveta misa u svetištu Majke Božje Bistričke bit će u 18 sati, a predvodit će je apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Umorni hodočasnici koji nemaju svoj prijevoz kući se mogu vratiti autobusom, karte se mogu nabaviti u župnom uredu Navještenja BDM.

Sada već davne 1991. tadašnji župnik velikogoričke župe Navještenja BDM monsinjor Josip Frkin dao je zavjet Mariji da će vjernici, ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja, hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj.

Godinu dana kasnije velikogorički vjernici krenuli su na zavjetno hodočašće i od tada svake godine hodočaste u Mariju Bistricu.

Objava Zavjetno hodočašće: Velikogoričani u subotu kreću u Mariju Bistricu pojavila se prvi puta na Gorica Info.