Prijava

Vaša prijava

Tradicionalni doručak u Ščitarjevu za više od tri tisuće hodočasnika

[]

doručak

Više od tri tisuće Velikogoričana hodočastilo je u subotu u Mariju Bistricu. Visoke temperature i nesnosna vrućina pratile su hodočasnike cijeli dan, a da im bude lakše pobrinuli su se ponovno u Ščitarjevu.

U organizaciji Mjesnog odbora Ščitarjevo, brojnih udruga i mještana Ščitarjeva, Sasa, Novaka, Drenja i Obrezine hodočasnike su dočekali prepuni stolovi hrane i raznih napitaka.

Kao i svake godine u organizaciji i donaciji pridružile su udruge s područja Ščitarjeva i šireg velikogoričkog  područja od Lovačkog društva „Šljuka“, NK Mladost Obrezina, Žene Črnkovca, DVD Ščitarjevo, DVD Kosnica, MO Bapče, KUD Ščitarjevo, župa Blažene Djevice Marije, Društvo žena Ščitarjeva, OŠ Ščitarjevo, KUU Turopoljska tradicija, Udruga umirovljenika grada Velika Gorica i sedamnaest  podružnica udruga umirovljenika grada Velike Gorice – kazao nam je potpredsjednik Mjesnog odbora Ščitarjeva Josip Tominčić.

Za hodočasnike su bili osigurani đački sendviči, piroške, krafne od Zagrebačke pekare Klara, kiflice i peciva Mlina Pukanić, kava AnaMarija, zapečeni štrukli i sirni prutići od Cedekapa, kolači Martinec, voda Cetina i voće Enna Fruit. Tominičić se zahvalio svima, a posebno donatorima koji su pomogli da se velikogorički hodočasnici mogu okrijepiti.

Zahvala ide i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru, Gradu Velikoj Gorici, članovima Mjesnog odbora Ščitarjeva, mještanima, donatorima, udrugama, VG Komunalcu, VG Vodoopskrba, VG Čistoća i svim ljudima dobre volje koji su pomogli u organizaciji doručka u Ščitarjevu.

Objava Tradicionalni doručak u Ščitarjevu za više od tri tisuće hodočasnika pojavila se prvi puta na Gorica Info.