Prijava

Vaša prijava

Muke sa ZET-om: Zbog manjka vozača čekali 268-icu čitav sat

[]

zet

Petak popodne pretvorio se u pravi kaos za Goričane koji se koriste ZET-ovim autobusima. Naime, jučer oko 17 sati ZET-ove 268-ice za Veliku Goricu nije bilo čitavih sat vremena.

ZET-ovi autobusi zvani čežnja

Svoju jučerašnju kalvariju na povratku s posla prepričala nam je čitateljica Gorice.info.

– Kada sam stigla, na stanici je već bilo puno ljudi koji su čekali liniju 268. Vrijeme je prolazilo, nervoza je rasla. Odlučila sam nazvati korisnički centar ZET-a. Javio mi se neki ljubazni mladi čovjek – počinje svoju priču Velikogoričanka.

On je provjerio, dodaje naša čitateljica, stanje u prometu i utvrdio da nema problema. Nakon toga nazvao je prometnika.

– Prometnik mu je rekao kako su u tehničkim problemima, odnosno da nemaju dovoljno vozača. Zbog tog manjka vozača ukinuli su jučer dvije linije 268 za Veliku Goricu – nastavlja čitateljica.

I nije novost da na čitavom hrvatskom tržištu nedostaje vozača autobusa. U ZET-u očito nije pomoglo ni nedavno povećanje plaća i ostalih dodataka. Vozača jednostavno nema.

Možemo! ne može riješiti ni svoje probleme

– I nama putnicima je jasno da nema vozača. Ali zašto onda i dalje u voznom redu stoji da 268-ica za Veliku Goricu u petak popodne ide svakih 15 minuta, a odgovorni u ZET-u znaju da taj vozni red ne mogu ispuniti jer im nedostaje vozača? Pa neka sastave pravi vozni red za koji imaju kapacitete, pa ćemo si i mi moći organizirati vrijeme i nećemo trošiti vrijeme uzaludno čekajući na stanici – pita naša čitateljica.

U zagrebačkom gradskom prijevozniku očito ne razbijaju previše glavu s goričkim problemima. Iluzorno je također da će o tome voditi računa zagrebačka gradska vlast koja se ne može nositi ni sa svojim puno većim problemima. Može li nešto poduzeti gorička gradska vlast koja djelomično i financira taj prijevoz? Barem da se sastave vozni redovi koje plavi autobusi za Veliku Goricu mogu ispoštovati…

Objava Muke sa ZET-om: Zbog manjka vozača čekali 268-icu čitav sat pojavila se prvi puta na Gorica Info.