Prijava

Vaša prijava

Premijera predstave Roža: Ana Katulić progovara o položaju žena danas

[]

roža

Gorička umjetnica Ana Katulić i Žak Branko Valenta pripremaju predstavu Roža (Cura s greškom) nastalu prema motivima pripovijetke „Svoga tela gospodar“ Slavka Kolara”. Premijera je zakazana za srijedu, 25. rujna na Sceni Gorica u Pučkom otvorenom učilištu.

Autorski dvojac Valenta/Katulić kao polazište svog autorskog projekta uzeli su Kolarovu Rožu kako bi progovorili o položaju i vrednovanju žena danas.

Kolareva Roža u projektu zrcali aktualnu situaciju i anomalije u hrvatskom društvu kojima svjedočimo, a u kojem je položaj žene ugroženiji no ikad. 

Autori ne romantiziraju i ne osuđuju, već pozivaju na konstruktivni dijalog i iznalaženje rješenja. Njihova Roža nije heroina novog doba, već tiha snaga svojeg vremena čiji su snovi satkani od želje za humanošću, za priznavanjem i traženjem ispravnih ljudskih odnosa i ponašanja.

Tamo gdje je počela sanjati Roža nastavljaju autori, dekonstruirajući romantizirani san da je za sreću dovoljno malo čarobne prašine i da se za ljubav baš sve u životu treba probati.

Predstava je sufinancirana sredstvima Grada Velike Gorice kroz Program Javnih potreba u kulturi za 2024., a premijera je ostvarena u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Grada Velike Gorice, kaže nam Ana Katulić.

Ideja i koncept: Ana Katulić

Autorski tim: Žak Branko Valenta, Ana Katulić

Izvedba: Ana Katulić

Scenografija: Matej Vuković

Glazba: Ivan Grobenskižak brano valenta,

Scenski pokret: Mia Štark

Dizajn plakata: Katarina Aul / Mia Štark

Produkcija: Štoos teatar 2024.

Ulaz na predstavu je besplatan, a ulaznice možete podići na dan izvedbe 25. rujna od 8 sati na blagajni Učilišta.

Objava Premijera predstave Roža: Ana Katulić progovara o položaju žena danas pojavila se prvi puta na Gorica Info.