Prijava

Vaša prijava

Počast poginulim braniteljima: Memorijalna utrka od Pokupskog do Velike Gorice

[]

poginulim

Gorička HVIDR-a i ove godine organizira memorijalnu utrku koja se trči u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata od Pokupskog do Velike Gorice.

Sedma memorijalna utrka održat će se u subotu, 5. listopada. Start je u 9 sati u Pokupskom na mostu na Kupi. Na početku utrke za sve poginule i nestale hrvatske branitelje bacit će se prigodni vijenac u rijeku Kupu i zapaliti lampaši na mostu. Po dolasku na cilj kod spomen obilježja Golubica također će se odat počast poginulim i nestalim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša.

počast poginulim braniteljima

Svi zainteresirani trkači koji trče prvu dionicu, prvo će se okupiti u 7.30 sati kod spomenika Golubica kod gradskog groblja u Velikoj Gorici od kuda je organiziran prijevoz do Pokupskog i starta utrke.

Prva dionica trči se od Pokupskog do Kravarskog u dužini od 18 km. U Kravarskom je planiran kraći predah, te će nakon toga trkači koji će trčati drugu dionicu od Kravarskog do Spomen obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Velikoj Gorici, nastaviti utrku u dužini od 18 km.

Utrka nema natjecateljskog karaktera, a svi zainteresirani mogu se javiti goričkoj HVIDR-i.

Pozivamo sve sportaše, rekreativce i građane da nam se pridruže. Trkači se mogu priključiti na bilo kojoj dionici i trčati sukladno svojim mogućnostima. Organizator utrke osigurat će prijevoz, osvježavajuće napitke i prigodni zajednički ručak, poručuju iz HVIDR-e.

Objava Počast poginulim braniteljima: Memorijalna utrka od Pokupskog do Velike Gorice   pojavila se prvi puta na Gorica Info.


Posjet Parku znanosti