Prijava

Vaša prijava

Dilema tisuća Goričana: Gradska plinara ili Međimurje plin – važne činjenice

[]

plinara plin

Bitka za korisnike usluga Gradske plinare Zagreb-Opskrba ulazi u završnu fazu. Zagrebačka Plinara je, kao što je poznato, izgubila na javnom natječaju posao opskrbe plinom Zagreba i okolnih gradova među kojima je i Velika Gorica. Pobijedio je Međimurje plin.

Čiji plin odabrati?

Stoga naši sugrađani koji se griju na plin do 23. rujna moraju odlučiti hoće li i dalje ostati korisnici Gradske plinare Zagreb ili će prijeći kod novog opskrbljivača za naše područje, tvrtke Međimurje plin. Ako korisnici ništa ne naprave automatski će postati korisnici usluga Međimurje plina.

Gradska plinara je, pak, odlučila ponuditi potencijalnim korisnicima nižu cijenu plina od konkurencije. Treba, međutim, obratiti pozornost da će se ta ušteda na godinu očitovati u tek nekoliko eura manjim računima. Maksimalo se radi o desetak eura godišnje.

Ovih dana su i na adrese goričkih korisnika usluga GPZ-a stigle ponude i novi ugovori kojima ih se vabi da ostanu kod dosadašnjeg opskrbljivača plinom.

plin ugovor
Svi ovi papiri ovih su dana stigli na adrese korisnika plina u Velikoj Gorici / Foto: Gorica.info

Pažljivo pročitajte sve “papire“ koji su ovih dana stigli na vašu adresu iz Gradske plinare Zagreb. To se posebno odnosi na uvjete ugovora. Ako ste suglasni s prijedlogom, potpisani ugovor i zahtjev za promjenu opskrbljivača morate dostaviti GPZ-u do 23. rujna 2024. godine.

Na ovo treba obratiti pozornost

U kovertama je stiglo pet-šest listova prepunih tekstova otisnutih vrlo sitnim slovima. Radi se o pismu korisniku s cjenikom, dva primjerka novog ugovora, obrazac zahtjeva za promjenu opskrbljivača, te, posebno bitno, dva lista s četiri stranice uvjeta ugovora gusto tiskanog teksta vrlo sitnim slovima.

Pristanete li na ponudu GPZ-a i potpišete li ugovor morate biti svjesni da ste ugovor sklopili na neodređeno vrijeme.

Istodobno Plinara vam niže cijene plina jamči godinu dana, do 30. rujna 2025. godine.

U slučaju promjene iznosa tarifnih stavki (temeljem kojih se određuje cijena plina), GPZ će ih obračunavati a krajnji kupac plaćati bez izmjene ugovora.

GPZ mora u slučaju da su novi uvjeti nepovoljniji od uvjeta pod kojima je ugovor sklopljen upoznati kupca s pravom na jednostrani prijevremeni raskid ugovora.

Takav raskid moguće je bez plaćanja ikakve naknade realizirati u roku 14 dana od primanja obavijesti.

U drugim slučajevima kupac može raskinuti ugovor ako najmanje 30 dana prije dana kada želi taj raskid podnese pisani zahtjev GPZ-u. Taj raskid je moguć ako su plaćene sve dospjele obaveze koje kupac ima prema Gradskoj plinari Zagreb.

Objava Dilema tisuća Goričana: Gradska plinara ili Međimurje plin – važne činjenice pojavila se prvi puta na Gorica Info.