Prijava

Vaša prijava

Rat plinara: Danas je zadnji dan za odluku – ovo morate znati!

[]

plinara plin

Ako još uvijek razmišljate o dilemi zvanoj Gradska plinara Zagreb Opskrba (GPZO) ili Međimurje plin, krajnji je tren da donesete konačnu odluku. Danas, naime, završava konačni rok kojeg je GPZO dala njenim korisnicima s područja Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i još nekih mjesta za odgovor na njihovu ponudu i (minimalno) nižu cijenu plina sljedećih godinu dana.

Rat plinara za svakog kupca

Tko to ne učini automatski od 1. listopada postaje korisnik usluga Međimurje plina koje je na javnom natječaju pobijedilo GPZO ponudivši nižu cijenu za korisnike.

Ovaj plinski rat je i političko pitanje za trenutačnu zagrebačku vlast skupljenu oko platforme Možemo i gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Gradska plinara je zagrebačko gradsko poduzeće pa je gubitak “teritorija“ od Međimurje plina bila snažna pljuska i aktualnoj zagrebačkoj vlasti. Stoga se i Tomašević aktivno uključio u bitku za korisnike plina.

Tako i oni koji još razmišljaju o ponudi GPZO-a mogu doslovce do ponedjeljka točno u ponoć donijeti odluku. Iako se govorilo da će trebati dostaviti potpisani zahtejv i novi ugovor s Plinarom, dobili su još jednu šansu u posljednji tren. Za ostanak kod GPZO-a bit će dovoljno, tvrdi Tomašević, samo popuniti formular na web stranici danas do ponoći.

rat plinara

Ako danas do ponoći ne dostavite dokumente ili iskažete interes za ostankom kod Gradske plinare Zagreb Opskrbe, automatski od 1. listopada postajete korisnik usluga Međimurje plina

Međimurje plin nudi još nižu cijenu u tržišnoj usluzi

No, ne spavaju ni u Međimurje plinu. Napokon su na svojoj web stranici stavili dokumente i bitne informacije koje sigurno zanimaju sadašnje korisnike GPZO-a, pa tako i tisuće velikogoričkih obitelji. Ovo kašnjenje Međimurje plina s objavom bitnih informacija još više potiče sumnju kod dijela korisnika plina s našeg područja. No, sada sve bitne informacije tog opskrbljivača plinom (kojih je, doduše, jako puno) možete pročitati OVDJE.

Budući je i cijena postala bitna i o tom su se oglasili im Međimurje plina. Oni će u tržišnoj utakmici ponuditi cijenu nižu 10 centi od cijene koju za sljedećih godinud dana obećaju iz Gradske plinare Zagreb Opskrbe.

No, u javnoj usluzi moraju ostati kod cijene temeljem koje su i dobili natječaj. Podsjetimo, GPZO ponudila je u tržišnoj usluzi 10 centi nižu cijenu (ukupna ušteda od tek nekoliko eura na godinu), a sada Međimurje plin priča o dodatnih deset centi sniženja cijene (dakle još nekoliko eura manji trošak na godišnjoj razini).

plin ugovor
Svi ovi papiri ovih su dana stigli na adrese korisnika plina u Velikoj Gorici / Foto: Gorica.info

Ovo je važno:

Javna usluga, međutim, korisnicima plina jamči svojevrsnu veću sigurnost i, a to je najbitnije, mogući utjecaj Vlade kao reakcija na eventualni rast cijena plina na međunarodnom tržištu. S druge strane je tržišna usluga i tržišna načela.

Pristanete li na ponudu GPZO-a kao tržišnu uslugu i potpišete li ugovor morate biti svjesni da ste ugovor sklopili na neodređeno vrijeme.

Istodobno Plinara vam niže cijene plina jamči godinu danado 30. rujna 2025. godine.

U slučaju promjene iznosa tarifnih stavki (temeljem kojih se određuje cijena plina), GPZO će ih obračunavati a krajnji kupac plaćati bez izmjene ugovora.

GPZO mora u slučaju da su novi uvjeti nepovoljniji od uvjeta pod kojima je ugovor sklopljen upoznati kupca s pravom na jednostrani prijevremeni raskid ugovora.

Takav raskid moguće je bez plaćanja ikakve naknade realizirati u roku 14 dana od primanja obavijesti.

U drugim slučajevima kupac može raskinuti ugovor ako najmanje 30 dana prije dana kada želi taj raskid podnese pisani zahtjev GPZO-u. Taj raskid je moguć ako su plaćene sve dospjele obaveze koje kupac ima prema zagrebačkoj Plinari.

Dobro pročitajte dostupne materijale i informirajte se o prednostima i mogućim nedostacima ponuda prije donošenje odluke u dilemi oko GZP Opskrbe i Međimurje plina

Objava Rat plinara: Danas je zadnji dan za odluku – ovo morate znati! pojavila se prvi puta na Gorica Info.


Konzumova akcija Mali veliki talenti