Prijava

Vaša prijava

Dječji tjedan donosi predavanja, radionice, druženja i sjednicu Dječjeg gradskog vijeća

[]

tjedan

Predstavljanjem projekta „Od deklaracije do participacije“ i sjednicom Dječjeg gradskog vijeća, u ponedjeljak počinje Dječji tjedan u Velikoj Gorici. Na sjednici će mali vijećnici imati priliku postavljati pitanja gradonačelnika Krešimiru Ačkaru i tražiti odgovore na probleme koji ih muče.

I ove godine povodom Dječjeg tjedna pripremljen je bogati program u kojem sudjeluju svi gorički vrtići, škole i druge ustanove koje se brinu o djeci. Dječji tjedan počinje u ponedjeljak, 30. rujna i traje do petka, 4. listopada.

U utorak, 1. listopada bit će službeno otvorenje područne škole Dubranec i vrtićke skupine DV Lojtrica.

U večernjim satima, Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica organizira prikaz dobrih praksi Dječjeg vrtića Ciciban kroz koji će pokazati razvoj vještina i kompetencija važnih za polazak u školu. “Kompetencije za budućnost” naziv je predavanja na kojem će govoriti Gabrijela Špehar, odgojiteljica i Tatjana Karlović Oslaković, ravnateljica DV Ciciban dok će predavanje “Artići odlaze u svijet” održati Maja Trupčević, odgojiteljica DV Ciciban.

U srijedu u 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu održat će se okrugli stol „O odgoju iz muškog kuta“, na kojem će govoriti Matej Čuljak, Krešimir Plantak Večerin i Miljenko Joković, a moderatorica je Petra Gotal.

Isti dan u 17 sati u DV Ciciban, Vidrićeva 2, organizirano je predavanje za odgojitelje i stručne suradnike „eTwinning projekti u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju“, koji će predstaviti Katarina Šeravić Lovrak, odgojiteljica DV Ciciban i Vesna Stipić, učiteljica OŠ Nikole Hribara.

U obilježavanja Dječjeg tjedan uključio se i Centar za djecu, mlade i obitelj.

Ponedjeljak- 30. 9. orgabiziraju radionice starih igara u suradnji s OŠ Kumičić

Utorak – 1. 10. Radionice starih igara u suradnji s OŠ Kumičić

Srijeda – 2. 10. Radionica kuhanja u suradnji s OŠ Kvaternik

Četvrtak – 3. 10. Radionica kuhanja u suradnji s OŠ Kvaternik (voditeljica: Mirna Trumbetaš)

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica organizira radionica izrade tradicijskog suvenira i tradicijske igre na otvorenom u suradnji s učenicima volonterskog kluba OŠ Eugena Kumičića.

Projektni dan, srijeda 2. listopada donosi razne aktivnosti:

Kulinarska radionica – Kak˙ su jeli naši stari: Kolač od jabuke

Radionica izrade licitarskih srca

Kukuruzna priča

Radionica izrade tradicijske društvene igre

Spomenimo i da je petak, 4. listopada, proglašen danom bez zvona i ocjenjivanja u školama, što će zaisgurno razveseliti sve školarce.

Objava Dječji tjedan donosi predavanja, radionice, druženja i sjednicu Dječjeg gradskog vijeća pojavila se prvi puta na Gorica Info.


Tjedne župne obavijesti