Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno izabran u najuže vodstvo HDZ-a

[]

najuže vodstvo

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u najuže vodstvo HDZ-a. Na 21. Općem Saboru HDZ-a koji je danas održan u Šibeniku, Ačkar je izabran za jednog od članova predsjedništva stranke.

Ovim izborom potvrđena je uspješna suradnja Vlade i Grada Velike Gorice koju je gradonačelnik Ačkar često isticao u svojim izjavama, a u što smo se mogli uvjeriti i čestim posjetama i obilascima projekata u našem gradu od strane predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i njegovih ministara, izvijestili su iz gradske uprave.

najuže vodstvo

Postalo je uobičajeno da su predsjednik Vlade i ministri redovito u Velikoj Gorici, da obilaze projekte koje Vlada pomaže i sufinancira. Prije dvadesetak dana predsjednik Vlade Andrej Plenković otvorio je novu školu i vrtić u Dubrancu, prije toga VG Poduzetnički inkubator, pa Centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, otvoren je Interpretacijski centar Muzeja Turopolja, a darovanjem državnog zemljišta započeo je projekt izgradnje nacionalnog nogometnog kampa u Velikoj Gorici.

Sa ministrom zdravstva Vilijem Berošem dogovoren je projekt izgradnje dnevne bolnice u Velikoj Gorici, a ustrojena je i Radna skupina koja je već započela sa pripremom projekta.

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić nedavno je istakao kako je već peti put u radnom posjetu Velikoj Gorici, dok je ministar regionalnog razvoja i fondova EU pohvalio činjenicu kako je u Veliku Goricu posljednjih godina ušlo više od 100 milijuna eura iz europskih fondova.

– Uspješnim povlačenjem sredstava iz drugih izvora omogućeno nam je da se na lokalnoj razini posvetimo demografskim i socijalnim projektima. Od 1. rujna ove godine vrtići u Velikoj Gorici su besplatni, a od 1. srpnja uveden je i besplatan lokalni prijevoz. Sve to ne bi bilo moguće bez značajne potpore Vlade RH i sufinanciranja ključnih projekata – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Objava Gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno izabran u najuže vodstvo HDZ-a pojavila se prvi puta na Gorica Info.