Prijava

Vaša prijava

Na skretanju za goričku poslovnu zonu: Semafori spremni, čeka se zeleno svjetlo

[]

semafori meridian

Križanje velikogoričke Ulice 153. brigade (državna cesta D31) i ceste koja vodi prema poslovnoj zoni Meridian 16 već je godinama iznimno opterećeno budući njime prolaze brojna vozila, uključujući i velike tegljače. Promet na toj lokaciji zasad je reguliran samo prometnim znakovima, ali za povećanje sigurnosti na tom frekventnom križanju spremni su i novopostavljeni semafori.

Čekanje dugo 1500 dana

Gorica.info prvi puta je pisala o potrebi povećanja sigurnosti na tom mjestu još prije četiri i pol godine nakon jedne od prometnih nezgoda koje su s godinama postale sve učestalije. Tada su nam iz Hrvatskih cesta obećavali kako će krenuti u povećanje sigurnosti na tom križanju.

Sve se to odvijalo jako sporo, prošlo je od tih naših prvih tekstova o ovoj temi više od 50 mjeseci. Ili (pre)dugih 1500 dana. Bilo je u međuvremenu prijedloga da se na tom križanju izgradi rotor koji bi, tvrdili su neki, omogućio veću protočnost prometa. No, bilo je i teških prometnih nesreća koje su upozoravale da se nešto treba poduzeti.

semafori meridian
Foto: Gorica.info

Semafori čekaju da ih netko uključi

Prije nešto više od mjesec dana počeli su radovi na križanju, postavljeni su semafori, jedno vrijeme je zbog tih radova bio i otežan promet. Sada je sve spremno, ali ponovno se čeka zeleno svjetlo koje bi uključilo semafore.

U međuvremenu je poslovna zona Meridian 16 postala pravi mali poduzetnički grad. Skladišta, pogoni i poslovne zgrade promijenili su vizuru tog dijela Velike Gorice. Uvedena je i lokalna autobusna linija koja vozi ljude koji rade u toj poslovnoj zoni. Promet je sve gušći i krajne je vrijeme da netko “upali“ semafore kako bi se povećala sigurnost u prometu.

Objava Na skretanju za goričku poslovnu zonu: Semafori spremni, čeka se zeleno svjetlo pojavila se prvi puta na Gorica Info.