Prijava

Vaša prijava

Poznata etno glazbenica Lidija Bajuk gostuje u Knjižnici Galženica

[]

lidija bajuk

Poznata pjesnikinja i kantautorica etno glazbe Lidija Bajuk gostuje u Velikoj Gorici. U ponedjeljak, 28. listopada u okviru Mjeseca hrvatske knjige, koji je posvećeni pričama i pripovijedanju, Lidija će gostovati u Područnoj knjižnici Galženica.

Književni program u kojem će autorica čitati priče iz svoje knjige “Kneja” upotpuniti će i glazbene izvedbe ove vrsne kantautorice i etno umjetnice.

Program počinje u 18:00 sati, a ulaz je slobodan.

Lidija Bajuk nije samo pjesnikinja, kantautorica, već je i književnica te etnomuzikologinja. Članica je Društva hrvatskih književnika, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatskog etnološkog društva. Učiteljica je i knjižničarka, samostalna umjetnica te asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku s više objavljenih stručnih i znanstvenih radova.

Pored glazbenih albuma i glazbe za film i kazalište napisala je i nekoliko značajnih knjiga iz područja etnologije, knjige poezije te dva scenarija za filmove Obrazovnog programa HTV-a. Dobitnica je nagrada za književnost i za glazbu, a područje znanstvenog interesa joj je hrvatska tradicijska glazba, međimurska kulturna baština i mitologija.

Gostovala je na više kompilacijskih i autorskih albuma, autorica je dva samostalna projekta vezana uz tradicijsku glazbu te suradnica nekoliko projekata etnografskog karaktera. U njezinoj  diskografiji nalazi se pet samostalnih albuma.

Objava Poznata etno glazbenica Lidija Bajuk gostuje u Knjižnici Galženica pojavila se prvi puta na Gorica Info.