Prijava

Vaša prijava

Najezda komaraca u Velikoj Gorici: Baš kad su htjeli zaprašiti krvopije, spriječila ih najava kiše

[]

Sve više Goričana se pita jesu li gradske vlasti ove godine organizirale zaprašivanje komaraca ili su prepušteni na milost i nemilost tim letećim krvopijama. I da, točno je da ovog ljeta još nije bilo zaprašivanja, ali je tijekom travnja i svibnja, tvrde iz Gradskog ureda za zaštitu okoliša, provedena larvicidna dezinsekcija komaraca u stadiju ličinke. Ta larvicidna dezinsekcija, prevedena na razumljiviji jezik, znači da su organizirano uništavani komarci dok su još bili, našalimo se, mali (ličinke ili larve).

– Prva akcija zaprašivanja bila je planirana upravo za ovaj tjedan, za četvrtak ili petak, ali je odgođena zbog vremenskih neprilika, odnosno prognozirane kiše. Akcija će biti drugi tjedan, od 20. do 21. srpnja – ističe Josip Filipović, viši stručni suradnik za zaštitu okoliša.

Možemo se jedino nadati da će sljedeći tjedan biti bez kiše jer ćemo u suprotnom morati još čekati zaprašivanje komaraca. Inače Grad Velika Gorica odabrao je tzv. postupkom jednostavne nabave tvrtku Eko standard d.o.o. iz Zagreba kao najpovoljnijeg ponuđača za zaprašivanje komaraca. Ukupno će biti organizirane tri akcije zaprašivanja užeg područja Velike Gorice (uključujući Gradiće i Veliku Mlaku), te još dvije akcije zaprašivanja  šireg, odnosno cijelog područja grada. Za te usluge iz gradske blagajne će se izdvojiti 191.830 kn plus PDV, odnosno ukupno 239.787 kuna.


Snimke priredbi - 40. rođendan škole