Prijava

Vaša prijava

Vadite kišobrane: Sredinom sljedećeg tjedna promjena vremena, stiže kiša, moguća i grmljavinska nevremena

[]

Velikogoričko i zagrebačko područje će u prvom dijelu sljedećeg tjedna uglavnom imati sunčano vrijeme s povremenom naoblakom, ali i mogućnošću povremenih kratkih ljetnih pljuskova. Nedjelja će biti lijepa, sunčana i vruća pa bi temperature danas mogle malo i preskočiti 30 stupnjeva Celzijevih.

Ponedjeljak i utorak većinom bi također trebali biti pravi ljetni dani, ali sa stupanj-dva nižom temperaturom zraka u odnosu na onu u nedjelju. Tih dana, predviđaju meteogrami, koje objavljuje Državni hidrometeorološki zavod na svojoj internetskoj stranici, povećana je mogućnost kasnopopodnevnih prolaznih pljuskova, koji bi u utorak mogli biti praćen i grmljavinom. No, ti će poremećaji biti kratkotrajni.

Promjena vremena počinje u srijedu.Tijekom čitavog dana brzo će se smjenjivati sunce, oblaci, kiša i grmljavina, a vrijeme bi se trebalo smiriti tijekom noći na četvrtak. U četvrtak, pak, repriza (ne)vremena od srijede, ali s puno manje sunčanih razdoblja. U petak bi, prema sadašnjim sedmodnevnim prognozama objavljenim na DHMZ-u, trebalo doći do smirivanja, no s povremenom kišom pa i grmljavinom. No, kakvo će vrijeme stvarno biti na ulasku u vikend i za sljedeći vikend na našem području bit će jasnije sljedećih dana.

Temperature zraka čitavog tjedna će se kretati od 20 stupnjeva noću do 27 stupnjeva Celzijevih tijekom dana.