Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici dva nova slučaja Covida, u Zagrebačkoj županiji ukupno 12, stožeri do sada prijavili više od 120 novozaraženih

[]

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području  županije 12 je novih slučajeva Covida-19, a u Velikoj Gorici dva. Zaprešić ima četiri nova slučaja, tri Jastrebarsko, dva Dugo Selo i jedan novi slučaj zabilježen je u Vrbovcu.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 78 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo, objavio je Zavod za javno zdravstvo.

Zagreb ima 32 nova slučaja

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata testirane su 593 osobe, a pozitivne su 32 osobe, rekla je Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

– Za 103 osobe određena je samoizolacija. Imamo ukupno 417 aktivnih slučajeva i 878 aktivnih samoizolacija. Na ljetovanju se zarazilo 14 osoba, 17 novooboljelih su kontakti već zaraženih osoba. Za pet osoba je nejasna epidemiološka anamneza, za četiri je u tijeku epidemiološka anamneza, a dva slučaja su uvezena iz BiH – pojasnila je Šikić.

Županijski stožeri do sada su prijavili više od 120 novozaraženih, što je bilo i očekivano jer je tijekom vikenda bilo manje testiranja i zato smo jučer imali 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom.