Prijava

Vaša prijava

Vozači budite strpljivi: Zbog radova otežano se vozi križanjem Kurilovečke i Kačićeve, a u tom dijelu Gorice bit će još prometnih poteškoća

[]

Velikogorička Ulica Andrije Kačića Miošića postaje, kao što smo već pisali na portalu Gorica.info, veliko gradilište. Zbog toga je već ovog vikenda otežan promet na križanju s Kurilovečkom ulicom, pokraj restorana Crni grozd.

Naime, uz to križanje postavljeni su privremeni semafori koji puštaju promet samo u jednom smjeru, pa su se već tijekom vikenda, kada je promet nemjerljivo manji nego radnim danima, stvarale gužve. Čini se da privremena signalizacija, koja upozorava na radove i ograničenja, prije dolaska na to križanje nije baš najsretnije i najspretnije postavljena, posebno kada se ide iz smjera Ulice Matice hrvatske. Vozače koji idu Kurilovečkom prema Crnom grozdu trebalo bi već prije skretanja za Ulicu I. G. Kovačića upozoriti na radove, kako bi dio njih skrenulo u tu ulicu i napravio manju gužvu. No, valjda će i mjerodavni uvidjeti tu mogućnost, ispraviti pogrešku i tako smanjiti potencijalne gužve koje se mogu očekivati već od ponedjeljka.

Promet Kačićevom pokraj Crnog grozda već je prekinut / Foto: Gorica.info

Ne treba zaboraviti da tim dijelom Kačićeve idu i školarci prema OŠ Nikole Hribara, odnosno Kurilovečkom prema OŠ Eugena Kvaternika. I oni će za osam dana, u ponedjeljak, 7. rujna, krenuti u novu školsku godinu, pa bi zaduženi u gradskim službama trebali vidjeti kako njima i njihovim roditeljima olakšati put do škole ako se koriste ovim ulicama. Radovi neće završiti brzo i, prema najavama iz VG Komunalca, trajat će do sredine studenoga.

I nastavak Kačićeve, od Kurilovečke do Fabijančićeve, uskoro postaje gradilište kolektora / Foto: Gorica.info

Isto tako u produžetku Kačićeve, na potezu od Kurilovečke do Ulice S. Fabijančića Jape, potvrdili su nam iz VG Vodoopskrbe, treba početi gradnja novog zamjenskog kolektora u dužini 749 metara. Može se s velikom sigurnošću pretpostaviti da će i to otežati promet Kačićevom, a pješacima praktično onemogućiti hodanje jer taj dio te ulice uopće nema nogostupa, pa je njime opasno pješačiti i kad nema radova, bagera i kamiona. Tužna je to činjenica za one koji tamo stanuju i kroz razna davanja pune gradski proračun. Za one koji možda ne znaju, od tog dijela do centra grada treba desetak minuta laganog hoda. Eh, kad ne živimo u Gradićima, šale se na svoj račun stanovnici ovog dijela Velike Gorice.

Otvorit će se uskoro i još jedno gradilište u produžetku Kačićeve, nakon križanja s Fabijančićevom. Naime, na kraju Kirinčićeve ulice, točnije u sadašnjem polju koje se proteže do Ulice 153. brigade, koju Goričani zovu obilaznica, počinje gradnja velikog reciklažnog dvorišta. Već je probijen pristupni put, a radovi bi trebali krenuti, neslužbeno doznajemo, za 10-15 dana. Dio stanara kuća kojima bi uskoro u susjedstvo trebale doći razne vrste otpada, s tom činjenicom nisu baš sretni (o tome ćemo vjerojatno još izvještavati), a sigurno će i oni imati problema s prometom kada ionako jadne ceste u tom dijelu Gorice zaposjednu teški kamioni i građevinski strojevi. Ne treba napominjati da niti tamo nema nogostupa, pa će u posebnom problemu biti pješaci, ponajviše školarci.

Bageri su prošlog petka probili i nasipali put do gradilišta reciklažnog dvorišta / Foto: Gorica.info

Dobro je što se gradi i unapređuje očajno dotrajala infrastruktura u tom dijelu Velike Gorice, koja na nekim mjestima nalikuje kao da su se na njoj do jučer vodile teške ratne bitke. Stvarno je bilo i vrijeme da se s tim počne. Pitanje je, međutim, zašto radovi počinju tek sada na kraju ljeta i zašto su se propustila dva-tri protekla mjeseca kada su oni mogli biti dovedeni do pred kraj? Tada je bilo manje prometa, ljudi su bili na godišnjim odmorima, djeca nisu išla u školu… Ali tko bi u našem gradu još o tome brinuo?