Prijava

Vaša prijava

Korona zaraza: Velika Gorica danas bez novih slučajeva, u Zagrebačkoj županiji ih je 9, a u Hrvatskoj 311

[]

U Velikoj Gorici danas nema novih slučajeva zaraze, a u Zagrebačkoj županiji ih je devet (po jedan u Svetoj Nedjelji, Ivanić Gradu, Svetom Ivanu Zelini, općinama Brdovec i Dubravica te četiri u Zaprešiću), objavio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Od devet novooboljelih osoba četiri slučaja povezana su s ljetovanjem na obali, dva slučaja su kontakti prethodno oboljelih, dok je za tri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 39 osoba.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju da se izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Hrvatska ima 311 novih slučajeva, u bolnicama ukupno 258 osoba

U protekla 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 2.566. Među njima je 258 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 15 pacijenata. U protekla 24 sata testirane su 4.122 osobe, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Jedna preminula osoba je iz KB-a Dubrava (1932. godište), a tri preminule osobe, dvije muške (1948. godište, 1969. godište) i jedna ženska osoba (1937. godište) su iz KBC-a Split. Sve preminule osobe imale su svoje komorbiditete, a neke od njih više kroničnih oboljenja. Dosad je preminula 191 osoba.

U bolnice su zaprimljene 33 osobe tako da je ukupno na bolničkom liječenju 258 osoba, od kojih je 15 na respiratoru. U odnosu na jučer četiri su nova na respiratoru.

Do danas je ukupno testirano 175.346 osoba, od toga 4.122 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 8.881 osoba.