Prijava

Vaša prijava

Čitatelji pitaju: Je li to po Velikoj Gorici u četvrtak ujutro prolazilo vozilo za zaprašivanje komaraca koje ih je “uništavalo“ nesnosnom bukom?!

[]

Bijelo pick-up vozilo prolazilo je u četvrtak prije 6 sati ujutro po ulicama naselja sjeverno od crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. Bilo je jako glasno, u stražnjem dijelu je imalo nešto što izgleda kao uređaj iz kojeg se ispušta dim kojim se zaprašuju i uništavaju komarci.

– Buka je, vjerujem, probudila cijelo susjedstvo. No, samo je glasno brujalo i ružilo, ali iza vozila nije ostajala magle koja uništava komarce, a kakvu sam viđao proteklih godina – objašnjava nam Velikogoričan koji je i snimio to vozilo i poslao nam fotografiju.

Ovo je vozilo u četvrtak prije 6 sati ujutro bučalo po goričkim ulicama / Foto: Čitatelj portala Gorica.info

Ovo ljeto je, podsjetimo se, obilježilo veliko negodovanje Velikogoričana zbog, kako su tvrdili, nedovoljne kvalitete zaprašivanja komaraca. Činilo se da letećih krvopija ima više nego ikada prije, a da je, nakon svake akcije zaprašivanja, stanje još gore. Bila je to i glavna tema naših sugrađana na društvenim mrežama, od kojih su neki tvrdili, kao i u ovom slučaju od četvrtka, da su vidjeli vozilo koje bučno prolazi cestom, ali iza njega ne ostaje trag maglice inesekticida.

– Možda su ove godine komarce odlučili uništiti ekstremnom bukom? – šale se Goričani.

Ovakva magla se stvara kada se iz vozila (stvarno) zaprašuju komarci / Foto: Pixabay

No, upravo su Goričani platili 240.000 kuna ovoljetne akcije uništavanja komaraca. Točnije, njihovim novcem te su akcije platili iz velikogoričke gradske uprave koja, pak, uopće ne nadgleda što su dobili za taj novac. Mjerodavni za to sjede u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije. Gorička uprava, pak, za sada nije  osjećala potrebu da provjeri je li novac građana dobro iskoristila ili bacila u bunar.

Uputili smo pitanja mjerodavnima da nam pojasne što se to jučer događalo na velikogoričkim ulicama iza crkve Navještenja Blažene Djevice Marije, kakvo je to vozilo prolazilo, je li se stvarno radilo o (neuspješnom) zaprašivanju komaraca ili je samo bila riječ o pick-upu s rupom u auspuhu. Odgovore objavljujemo čim ih dobijemo…