Prijava

Vaša prijava

U Hrvatskoj danas nešto manje zaraženih nego jučer: 311 novih slučajeva, ali više ih je Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji

[]

 

Velika Gorica ima četiri novozaražena, a Zagrebačka županija 16

U Zagrebačkoj županiji 16 je novih slučajeva zaraze, a u Velikoj Gorici četvero, objavio je Zavod za javno zdravstvo. U županiji su trenutno aktivna 152 slučaja.

Od 16 novooboljelih osoba sedam slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom u BiH, četiri s ljetovanjem na obali, dok je za četiri slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 42 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju da se izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

311 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 285 osoba

U protekla 24 sata zabilježeno je 311 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 2.771. Među njima je 285 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 19 pacijenata. Preminule su dvije osobe.

U protekla 24 sata testirano je 3.939 osoba. U samoizolaciji je trenutno 9.109 osoba, objavio je Nacionalni stožer.

Zagreb ima 54 novooboljela

U Zagrebu su u posljednja 24 sata potvrđene 54 novooboljele osobe od koronavirusa, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Sedam novooboljelih osoba zasad je negativne epidemiološke anamneze, 25 osoba su kontakti s pozitivnim osobama, kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora, na Pagu i Hvaru.

Za 11 osoba utvrđeno je da su došli iz Bosne i Hercegovine, za jednu moguće je izlaganje na svadbi u Požegi, a kod dvije osobe moguće je izlaganje na automobilističkom događanju (Zagreb-Novalja/Split).

Kod preostalih pet novooboljelih epidemiološka obrada u tijeku, kažu u Nastavnom, zavodu.