Prijava

Vaša prijava

Velikogorički hodočasnici nakon desetak sati pješačenja i puta dugog 42 kilometra stigli u svetište u Mariji Bistrici

[]

Krenuli su ispred goričke crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u subotu u cik zore, oko pet sati, pješačili su i više od deset sati i negdje oko 16 stigli u svetište u Mariji Bistrici. U dugoj koloni oko 1500 hodočasnika se nastojalo što više pridržavati protuepidemijskih mjera, pa je većina hodala pod maskama što im je otežavalo disanje i pješačenje.

– Ovo mi je četvrto hodočašće, po putu je bilo vruće i dosta naporno, ali sve smo izdržali. Sada smo sjeli da se malo odmorimo i okrjepimo, poslije toga idemo na misu, koja počinje u 18 sati i vraćamo se kući u Veliku Goricu – rekla nam je naša suradnica Dorija Mlinarić, koja nam je poslala i fotografije s hodočašća.

Ovo je već 29. zavjetno hodočašće Velikogoričana u Mariju Bistricu, koje je započeo bivši župnik velikogoričke župe NBDM msgr. Josip Frkin zavjetom da će Goričani hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj bude li Velika Gorica sačuvana od ratnih razaranja. Ovogodišnje hodočašće imalo je i posebnu nakanu – molitvu za prestanak pandemije izazvane koronavirusom i što skoriji povratak normalnom životu.

hodočašće u mariju bistricu