Prijava

Vaša prijava

U Hrvatskoj danas 291 novi zaraženi, četvero u Velikoj Gorici, među njima i djelatnica dječjeg vrtića

[]

U Zagrebačkoj županiji 19 je novih slučajeva korona zaraze, od toga četvero u Velikoj Gorici, među njima je i djelatnica dječjeg vrtića. U odnosu na podatke od jučer izliječeno je 10 osoba, objavio je Zavod za javno zdravstvo. Trenutno je aktivan 171 slučaj, a oboljelih ima po cijeloj županiji.

U protekla 24 sata došlo je do ulaska virusa u dječji vrtić u Jastrebarskom (pozitivna djelatnica), dječji vrtić u Velikoj Gorici (pozitivna djelatnica) te u Dom za starije i nemoćne osobe u Vrbovečkoj Dubravi (pozitivna djelatnica). Epidemiološka obrada je u tijeku.

Od 19 novooboljelih osoba sedam su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj povezan je s ljetovanjem, jedan slučaj je povezan sa svadbom, dok je za 10 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 115 osoba.

 

U Hrvatskoj 291 novi slučaj, dvije osobe preminule

U posljednja 24 sata zabilježen je 291 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2567

Među njima je 320 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata, priopćio je Nacionalni stožer. Dvije osobe su preminule. U samoizolaciji je trenutno 8711 osoba.

Do danas je ukupno testirano 205 256 osoba, od toga 4118 u posljednja 24 sata.


Novi promotivni film Zagreba i okolice