Prijava

Vaša prijava

I dalje loše brojke: Šestero preminulo od koronavirusa, u Hrvatskoj 165 novozaraženih, u Velikoj Gorici jedan, Zagrebačkoj županiji 14

[]

I danas je velik broj preminulih osoba s koronavirusom – njih šest, jedan slučaj manje od jučerašnjeg crnog rekorda. U Splitu su preminule dvije osobe (žena, 1951. godište i muškarac, 1941. godište), jedna u Zagrebu (muškarac, 1936. godište), jedna u Virovitici (žena 1949. godište), jedna u Osijeku (muškarac, 1954. godište) i jedna osoba u Rijeci (muškarac, 1978. godište), izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Inače, broj novozaraženih u Hrvatskoj je u posljednjih 24 sata manji – imamo 165 novih slučajeva, odnosno 96 manje nego u subotu. U Zagrebačkoj županiji ih je 14, od toga u Velikoj Gorici jedan kao i u susjednoj općini Orle. Najviše novozaraženih u županiji je su Svetom Ivanu Zelini (pet) i Samoboru (tri). Dva nova slučaja su u Jastrebarskom i po jedan u općinama Žumberak i Klinča Sela.

Od 14 novooboljelih osoba 5 su kontakti prethodno oboljelih, 4 slučaja povezana su sa svadbom, dok je za 5 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 83 osobe.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Objava I dalje loše brojke: Šestero preminulo od koronavirusa, u Hrvatskoj 165 novozaraženih, u Velikoj Gorici jedan, Zagrebačkoj županiji 14 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.