Prijava

Vaša prijava

Sramota u Malogoričkoj (2. dio): Došli ispraviti pogreške, zalili još asfalta i otišli, šef urlao na mobitel da se vrate i naprave posao kako spada…

[]

Sramota u Malogoričkoj ulici u Velikoj Gorici nastavlja se poput meksičkih sapunica. Podsjetimo, radnici VG Komunalca ”uredili” su i ”obnovili” asfalt kolnika i nogostupa u jednoj od najljepših goričkih ulica u centru grada, a iza njih je ostao posao kojeg se ne bi posramio niti dvojac majstora iz ”A je to” crtića.

Uništeni rubnjaci, asfalt koji je doslovce proliven i izravnan ispred zgrada kod križanja Malogoričke s Fabijančićevom i koji će, vrlo vjerojatno, već za prve jače kiše pomoći vodi da završi u podrumskim garažama. Stanarima tamošnjih zgrada i kuća nije smiješno.

O slučaju je pisala samo Gorica.info

Naš portal jedini je gorički medij koji je pisao o ovom slučaju u kojem je gradska vlast prosula 600.000 naših kuna na, blago rečeno, šlampavo odrađenu obnovu. Iz VG Komunalca prebacili su krivnju na gradsku upravu budući nisu platili i promjenu rubnjaka, što bi, tvrde komunalci, čitav problem riješilo. Gradska uprava na naše pitanje da komentira čitav slučaj uporno šuti.

sramota u malogoričkoj
Nakon prvog uređenja : Razina kolnika i nogostupa u Malogoričko 58 u potpunosti izjednačena. Tako da će se kiša slijevati u podrumsku garažu / Foto: Gorica.info

No, stanovnicima Malogoričke se u ponedjeljak ipak učinilo da bi se nešto moglo promijeniti na bolje. Stigli su radnici i, po već ustaljemnom običaju, nasipali još asfalta na nogostup ispred jedne od podrumskih garaža. Vjerojatno su mislili da će asfalt izdignuti nogostup i napraviti barijeru koja će kada padne kiša spriječiti vodu da krene prema garažama.

Posao su napravili i brzo se pokupili. Stigao je njihov mladi kolega, vjerojatno šef. Kada je vidio kako su napravili posao počeo je vikati na mobitel da se imaju vratiti i napraviti posao kako valja. Izazvao je, naravno, interes i stanovnika Malogoričke kojima se pokušao opravdati da “su za sve krivi oni iz gradske uprave jer nisu financirali zamjenu rubnjaka“. Kao odgovor na svoju tvrdnju uzvratili su mu stanari Malogoričke da radove nisu obavili ti iz gradske uprave, nego njegovi iz VG Komunalca. I onda mu je, vidjevši što su napravili oni koji su došli popraviti propuste, pao mrak na oči.

sramotna obnova malogoričke ulice
Izgledaju li ovako šahtovi u pravilno uređenoj ulici? / Foto: Gorica.info

Sve zbog sukoba u goričkom HDZ-u?

Sramota u Malogoričkoj, tvrde upućeni, odnosno katastrofalna obnova te ulice, odraz je i sukoba unutar velikogoričke vladajuće stranke, HDZ-a. Gorički HDZ je, kao što je poznato, podijeljen na pristaše gradonačelnika Dražena Barišića i dogradonačlenika Krešimira Ačkara. Ceh njihova sukoba ili račun za nesposobnost gradskih birokrata ili fakturu za nekompetentnost gradskih komunalaca ili sve to skupa opet plaćaju građani – ovoga puta 600.000 kuna.

Objava Sramota u Malogoričkoj (2. dio): Došli ispraviti pogreške, zalili još asfalta i otišli, šef urlao na mobitel da se vrate i naprave posao kako spada… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.