Prijava

Vaša prijava

Goričani su taoci koruptivne premreženosti vladajućih struktura i lokalnih poduzetnika, tvrde iz Mosta NL

[]

Velikogorički Most NL održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je rečeno da su Goričani taoci koruptivne premreženosti vladajućih struktura i lokalnih poduzetnika. Zatražili su i hitno očitovanje grada o ugovoru sa ZET-om, koji ističe 30. rujna, pitajući se kakav je to ugovor gdje se navodi da postoji mogućnost ukidanja noćne linije i smanjenje broja autobusa, za što se plaća 2 milijuna kuna mjesečno, kazao je Damir Slojšek, koordinator Mosta Velike Gorice i gradski vijećnik. Slojšek je zatražio na uvid i prijedlog novog ugovora sa ZET-om i izrazio nadu da će vijećnici dobiti izvještaj na sjednici Gradskog vijeća kako je obećao predsjednik Vijeća Neven Karas.

Koruptivna hobotnica u Zagrebačkoj županiji

Županijski vijećnik Mosta dr. Ivan Bekavac naglasio je da u svjetlu istrage protiv čelnika uprave grada Velika Gorica treba istaknuti i ulogu tijela Zagrebačke županije.

– Naime, rezultat političke trgovine i izdaje volje birača župana Stjepana Kožića bio je pogodno tlo za nastavak nezakonitih poslovnih aktivnosti u kojima prednjači, prema pisanju medija, donedavni predsjednik županijske organizacije HDZ-a. Koruptivna hobotnica očito svoje krake pruža diljem Zagrebačke županije. Goričani su taoci koruptivne premreženosti tijela gradske i županijske uprave i lokalnih poduzetnika i to traje godinama. Stoga trpimo svi zbog neprovedbe jasnih zacrtanih ciljeva i mjera županijske razvojne strategije poglavito zanemarivanjem značaja razvitka županijske prometne i digitalne infrastrukture, zdravstvene i obrazovne djelatnosti, a posebno smo oštećeni mi Goričani i Turopoljci, istaknuo je na konferenciji za novinare dr. Bekavac.

DORH treba istražiti sve poslove s Elektrocentrom Petek

Alen Šembera je zatražio proširenje istrage DORH-a na sve projekte koje je Elektrocentar Petek sklopio i odradio s gradom Velikom Goricom i gradskim poduzećima u zadnjih 8 godina. – Kao vijećnici u Gradskom vijeću Velike Gorice tražimo izvješće grada i gradskih poduzeća o svim tim poslovima – kazao je Šembera.

– Zbog toga što trenutno nitko u VG Vodoospkrbi nije ovlašten potpisivati dokumente i voditi EU projekte, te se ne mogu plaćati dospjele fakture, Velika Gorica će dobiti dodatne troškove kamata na neplaćene račune. To je još jedan neplanirani trošak u ovom kontaminiranom projektu. Grad je u fazi traženja direktora VG Vodoopskrbe i koordinatora za EU projekte, bez tih pozicija grad ne može sudjelovati u projektu, tvrdi Šembera.

 

Objava Goričani su taoci koruptivne premreženosti vladajućih struktura i lokalnih poduzetnika, tvrde iz Mosta NL pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.