Prijava

Vaša prijava

Sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice koja ulazi u povijest: Prepucavanja i nadmudrivanja od kojih Velikogoričani neće imati baš nikakve koristi

[]

”Petek na Gorice” već je dobio niz tumačenja koja su daleko od onog izvornog – petka po turopolski kao sajmenog dana u Velikoj Gorici. Danas, u ovaj petak, taj izraz može dobiti još jedno novo tumačenja. Ovaj petek na Gorice bi, naime, trebala obilježiti sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice koja će se po prvi puta održati s gradonačelnikom koji je u ćeliji istražnog zatvora Remetinec.

Dražen Barišić je, podsjetimo, jedan od osumnjičenih u aferi namještanja poslova i javnih natječaja tvrtki Elektrocentar Petek u vlasništvu najbogatijeg stanovnika Ivanić Grada Kreše Peteka. Ta je tvrtka, inače, omiljen partner velikogoričke gradske uprave i dijela velikogoričkih javnih poduzeća, a poslove u našem gradu radi i dok je gazda s Barišićem u Remetincu.

Gradsko vijeće je svojevrsno ”zakonodavno” tijelo našeg grada, ali je njegov utjecaj na aktualnu politiku razmjerno malen. Razlog je u poprilično stabilnoj većini koju ponajprije čine vijećnici HDZ-a uz suradnju predstavnika Stranke Milan Bandić 365. Dok je njihova partnerstva ništa po vladajuću većinu ne može krenuti po zlu.

Stoga je i žestoka priprema dijela oporbe za ovu sjednicu samo dio političkog folklora bez stvarnog učinka. No, učinka bi moglo biti kada bi oporba mogla i znala artikulirati svoje stavove, ideje i rješenja za, budimo realni, vrlo tešku situaciju u našem gradu. I nije ta situacija teška zbog Barišićeva uzništva u istražnom zatvoru nego zbog nejasne situacije u gradskoj blagajni i nedostatku planova, ideja i rješenja iz vladajućeg krila. Ipak, cjelokupna aktualna politička scena u Velikoj Gorici zasad ne budi nadu građanima u bolje sutra.

Sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice počinje, ali ne treba od nje imati velika očekivanja.

sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice
Foto: Gorica.info
sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice
Foto: Gorica.info
Foto: Gorica.info
Foto: Gorica.info

Objava Sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice koja ulazi u povijest: Prepucavanja i nadmudrivanja od kojih Velikogoričani neće imati baš nikakve koristi pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.