Prijava

Vaša prijava

Mjesec borbe protiv raka dojke: Žene, obavite ultrazvuk pregled dojki na vrijeme i sačuvajte svoje zdravlje

[]

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke od kojeg obolijeva četvrtina žena novooboljelih od raka. Od raka dojke prošle su godine u Hrvatskoj umrle 752 žene. Rak dojke nastaje kad normalne žljezdane stanice dojke promijene svojstva i počnu nekontrolirano rasti, umnožavati se i uništavati okolno zdravo tkivo.

Simptomi na koje svakako treba obratiti pozornost i potražiti liječničku pomoć, a mogu upućivati na rak dojke, su čvor u dojci, iscjedak iz dojke, promjene na koži dojke, uvučena bradavica, crvenilo, otok dojke te povećani limfni čvorovi ispod pazuha.

Spriječiti nastanak raka dojke nije moguće pa je upravo stoga nužno što ranije otkriti bolest. Mamografijom, koja se preporučuje kao metoda za probir, može se otkriti rak dojke do dvije godine ranije nego što tumor postane dovoljno velik da se može napipati.

Takožer je važno da žene redovito odlaze na ultrazvuk dojki. U Poliklinici Leder već tradicionalno daju svoju podršku u ranom otkrivanju ove opasne bolesti. Osigurali su 10 besplatnih pregleda te 25% popusta na ultrazvuk pregled dojki tijekom listopada, koji je mjesec borbe protiv raka dojke. Ultrazvuk dojki je bezbolan neinvazivan dijagnostički postupak, poručuju iz Poliklinike Leder.

 

Objava Mjesec borbe protiv raka dojke: Žene, obavite ultrazvuk pregled dojki na vrijeme i sačuvajte svoje zdravlje pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.