Prijava

Vaša prijava

Zabrinjavajuće brojke novozaraženih: 41 novi slučaj u Zagrebačkoj županiji, čak 12 novih u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj ukupno 486

[]

Zabrinjavajuće brojke novozaraženih koronavirusom stižu već tri dana za redom. U subotu je Nacionalni stožer objavio kako je na području čitave Hrvatske zabilježeno 486 novih slučajeva u posljednja 24 sata. Četiri su osobe preminule s koronavirusom – dvije žene (1926. godište i 1947. godište) u KB Dubrava, muškarac (1957. godište) u bolnici “Fran Mihaljević” te jedna žena (1939. godište) u KBC Zagreb.

Ništa bolje vijesti ne stižu niti iz Zagrebačke županije. Ukupno je 41 novooboljela osoba, a najviše ih je u Velikoj Gorici. Čak 12 novih slučajeva je na velikogoričkom području. Zabrinjavajuće brojke novozaraženih stižu i iz ostalih dijelova naše županije: po 6 u Zaprešiću i Rugvici, 4 u Jastrebarskom, 3 u Vrbovcu, po 2 u Samoboru, Dugom Selu, Klinča Selima i Križu, te po jedan novi slučaj u Bistri i Stupniku.

Od 41 novooboljele osobe, objašnjavaju iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo, 22 su kontakti prethodno oboljelih, jedan slučaj je povezan s boravkom u inozemstvu, dok je za 18 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 230 osoba.

Zbog pozitivnog nastavnika u samoizolaciji su učenici pet razreda jedne osnovne škole u Velikoj Gorici.

Podsjećamo kako su posebne epidemiološke mjere za područje Zagrebačke županije na snazi do kraja listopada. Svi čekaju da zabrinjavajuće brojke novozaraženih posustanu, no čini se da se to sljeddećih dana neće dogoditi. Početkom sljedećeg tjedna mogu se i na razini čitave države očekivati pojačane protuepidemijske mjere.

Gotovo je sigurno uvođenje obaveznog nošenja maske u zatvorenim prostorima, vjerojatno će se ograničiti broj sudionika na raznim događanijima i sl. Sve su glasniji zahtjevi za kažnjavanje onih koji ne nose maske, a zagrebački stožer traži i uvođenje obaveznog nošenja maski i na otvorenom.

Objava Zabrinjavajuće brojke novozaraženih: 41 novi slučaj u Zagrebačkoj županiji, čak 12 novih u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj ukupno 486 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.