Prijava

Vaša prijava

Peđa Grbin u Velikoj Gorici: Došao na lokaciju Gastro Turopolja, ali nije mogao pričati s Velikogoričanima jer nije bilo ni štandova niti posjetitelja…

[]

Nedjelja je oduvijek bila udarni dan Gastro Turopolja. Puno klupa i štandova, ekipe spremaju gulaš ili kotlovinu, zaustavlja se promet tim dijelom Velike Gorice… No, protuepidemijske mjere su promijenile sve. Otpao je tradicionalni turopoljski ručak na otvorenom, ali je ipak bio niz štandova s kolačima, medom, pivom iz malih pivovara, itd. Vjerojatno su i iz SDP-a očekivali da će se u nedjelju u park kod Muzeja Turopolja okupiti dosta ljudi, pa se vjerojatno i zato novi šef SDP-a Peđa Grbin pojavio u Velikoj Gorici.

No, dočekali su ga samo novinari i nekolicina predstavnika velikogoričkog SDP-a. Dok je subotnje popodne bila solidna posjećenost Gastro Turopolja na toj lokaciji, jutrošnja slika bila je potpuno drugačija. U parku više nije bilo ni štandova, niti posjetitelja.

– Organizatori Gastro Turopolja su nam rekli da dođemo i u nedjelju ako ne bude kiše. Budući u nedjeljno jutro nije kišilo došli smo u park, ali nije bilo štandova – objašnjava nam jedan izlagač.

I tako je Peđa Grbin u Velikoj Gorici ostao bez razgovora s građanima, ali to je djelomično nadoknadio izjavom pred novinarskim kamerama.

Predsjednik SDP-a je stigao u Veliku Goricu kako bi označio početak stranačkih priprema za lokalne izbore. Gorica je izabrana kako bi se jasno pokazalo da je SDP protiv korupcije, koja je posljednjih tjedana postala jedan od zaštitnih znakova našeg grada. SDP-ovci su to potkrijepili činjenicom da je gradonačelnik Dražen Barišić u zatvoru, te da su u moguću koruptivnu hobotnicu uključene i neke gradske tvrtke.

Grbin je još jednom pozvao HDZ da podrži osnivanje saborskog povjerenstva za istraživanje afere Elektrocentar Petek, odnosno afere Janaf čiji jedan krak vodi do Velike Gorice.

Peđa Grbin u Velikoj Gorici reagirao je relativno dobro na iznenađenje zbog Gastro Turopolja koje je jutros naprasno prekinuto u parku kod Muzeja Turopolja. No, budimo iskreni, povorka desetak SDP-ovaca je, nakon što su otišli od novinarskih kamera i mikrofona, izgledala pomalo otužno. Velikogorički SDP bori se s ponovnom gradnjom vlastitog identiteta, kojeg su izgubili tijekom gotovo 12-godišnje neprekinute vlasti HDZ-a i Dražena Barišića. Bolju priliku za veliki povratak na gradsku političku nisu mogli ni sanjati od trenutačnih okolnosti u Velikoj Gorici. Samo je na njima hoće li je iskoristiti ili ne.

Objava Peđa Grbin u Velikoj Gorici: Došao na lokaciju Gastro Turopolja, ali nije mogao pričati s Velikogoričanima jer nije bilo ni štandova niti posjetitelja… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.