Prijava

Vaša prijava

Veliki skok broja zaraženih koronavirusom: U Hrvatskoj 1131 čak novi slučaj, u Zagrebačkoj županiji 65, crni rekord od 18 novozaraženih i u Velikoj Gorici

[]

Veliki skok broja zaraženih koronavirusom zabilježen je u protekla 24 sata u Hrvatskoj. Prvi puta je preskočena psihološka granica od tisuću novih slučajeva – u petak je objavljeno da je čak 1131 novi slučaj zaraze koronavirusom.

Ukupan broj trenutno oboljelih u državi je 4233, 505 ljudi je na bolničkom liječnju, a na respiratoru ih je 24. Ukupno je u zadnjih 24 sata testirano 5693 ljudi. U samoizolaciji su trenutno 17.242 osobe.

U Zagrebačkoj županiji evidentirano je 65 novih slučajeva zaraze. Veliki skok broja zaraženih bilježi Velika Gorica, u 24 sata ima 18 novih slučajeva. Dugo Selo bilježi 12 novih slučajeva, Zaprešić 8, Samobor 6, Rugvica 4, Pušća 3, po dva Sveti Ivan Zelina, Jastrebarsko, Ivanić-Grad, Bistra, Jakovlje i Dubrava. Po jedan novi slučaj zabilježen je u Svetoj Nedelji i Luki.

Od 65 novooboljelih osoba 33 su kontakti prethodno oboljelih, 3 slučaja su povezana s bolničkim ustanovama, 1 uz privatnu proslavu, dok je za 28 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 162 osobe. Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Jastrebarskom te po jednom razreda srednje škole u Velikoj Gorici i Samoboru.

Veliki skok broja zaraženih i život u uvjetima sve jačeg širenja pandemije izazivaju niz pitanja. Ona najčešća pitanja i odgovore na njih možete pročitati na ovom linku.

 

Objava Veliki skok broja zaraženih koronavirusom: U Hrvatskoj 1131 čak novi slučaj, u Zagrebačkoj županiji 65, crni rekord od 18 novozaraženih i u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.