Prijava

Vaša prijava

Potražnja za testiranjem: Novi punkt za testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu i novi model uzimanja uzoraka u NZJZ Andrija Štampar

[]

Testiranje na koronavirus posljednjih je dana sve traženije. Građani se dolaze testirati besplatno s uputnicama obiteljskih liječnika, ali sve je više onih koji plaćaju testiranje većinom zbog poslovnih potreba poput poslovnih puteva ili sastanaka.

Velikogoričani se i nadalje mogu testirati u Covid ambulanti goričkog Doma zdravlja, ali samo radnim danom od 8 do 20 sati uz uputnicu liječnika i prethodnu najavu. Oni ostali, bez uputnica, testiranje moraju platiti i mogu ga obaviti na više mjesta u Zagrebu.

Zbog sve veće navale na testiranje od danas se otvara novi punkt za testiranje na istočnoj strani Zagrebačkog velesajma. Tamo su postavljena dva kontejnera iz robnih zaliha, a građane će testirati djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Očekuje se da će taj punkt početi s radom već u 8 sati ujutro.

Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar uvodi od ponedjeljka, 26. listopada, novi model uzimanja briseva na koronavirus. Cilj novom modelu je ubrzavanje uzimanja uzoraka i smanjivanje gužvi za testiranje na koronavirus koje su posljednjih desetak dana doslovce kilometarske.

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će isključivo putem online platforme, kojoj možete pristupiti na poveznici https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar. Građani mogu odabrati željeni termin a samom testiranje će moći obaviti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će biti od 8 do 10 sati.

Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane mole da koriste model plaćanja internetskim bankarstvom, sukladno podacima na uplatnici koju mogu dohvatiti ovdje i da unaprijed ispune obrazac, kako bi ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja koji mogu pronaći ovdje.

Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u Covid ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

  • Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
  • Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
  • Dom zdravlja Zagreb – Istok, Grižanska 4

Objava Potražnja za testiranjem: Novi punkt za testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu i novi model uzimanja uzoraka u NZJZ Andrija Štampar pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Noćas vraćamo kazaljke sata unatrag