Prijava

Vaša prijava

Biciklističke staze po Velikoj Gorici: Je li se mogla ”pogrešnije” postaviti staza za bicikle u Poštanskoj ulici od Kauflanda prema Dalekovodu?

[]

Ako nečega ne nedostaje u Velikoj Gorici, to su definitivno biciklističke staze. To, naravno, ne znači da ih ne treba urediti još više. Drugo je pitanje, međutim, jesu li mogle biti bolje, odnosno logičnije postavljene i uređene.

Čitatelj Gorice.info upozorio nas je na biciklističku stazu u Poštanskoj ulici. To je ona ulica koja od Kauflanda vodi prema Dalekovodu. Ulica je prošle godine kompletno uređena prije otvaranja središnjeg sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

Projektant ulice odlučio je biciklističku stazu postaviti na strani na kojoj se nalazi Kaufland, odnosno na suprotnoj strani od Pošte. A upravo na toj strani već, uz Kaufland, postoje još dva poslovna objekta koji imaju svoje ulaze kojima, pak, prolaze vozila kako bi došla do zgrada. A bit će, čini se, na toj strani još takvih objekata. Zasad je predviđeno pet kolnih ulaza u postojeće i buduće objekte. S druge je strane, pak, samo ulazak u dvorište Poštinog sortirnog centra.

Ne radi se u ovom slučaju o ogromnoj i nepremostivoj pogrešci. No, upravo zato jer se čitava ulica obnavljala moglo se konzultirati one koji će koristiti biciklističke staze pa i ovu postaviti na bolju stranu.

Ako i vi želite upozoriti na prometne probleme u Velikoj Gorici ili na nebulozna prometna rješenja u našem gradu javite nam se na redakcija@gorica.info kako bismo objavili i vašu priču.

Objava Biciklističke staze po Velikoj Gorici: Je li se mogla ”pogrešnije” postaviti staza za bicikle u Poštanskoj ulici od Kauflanda prema Dalekovodu? pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.