Prijava

Vaša prijava

Gorička oporba u zajedničkoj akciji: Tražimo izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zbog posljedica uhićenja gradonačelnika na funkicioniranje grada

[]

Predsjednik kluba vijećnika SDP-a Damir Šimunić podnio je zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice. Sjednica će imati samo jednu točku dnevnog reda i to aktualnu političku i gospodarsku situaciju u našem gradu. Velikogorička oporba, čini se, uspjela se ujediniti.

– Na inicijativu kluba vijećnika SDP-a, a potaknuti nedavnim događajima koji su rezultirali uhićenjem gradonačelnika, predsjednika Uprave i zaposlenice VG Vodoopskrbe radi sumnje na korupciju i namještanje natječaja u postupcima javne nabave za izvođenje radova na projektu aglomeracije i drugih vitalnih gradskih projekata, posljedicama navedenih događaja na funkcioniranje grada i zadovoljavanje potreba stanovnika, te minoriziranjem istih od strane gradske uprave, podnosimo zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća – navodi se u dopisu kojeg su potpisali gradski vijećnici SDP-a, Mosta, Glasa, HSS-a, SIP-a i HSP-a.

Dakle, velikogorička oporba se dogovorila o zajedničkoj akciji. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić je, podsjetimo, uhićen još 19. rujna, a od tada je već održana jedna sjednica Gradskog vijeća. Bilo je to 2. listopada, gorička je javnost očekivala žestok nastup oporbe, koja bi iskoristila nezabilježenu političku aferu u našem gradu da dobro protrese vladajući HDZ i partnere. To se, međutim, nije dogodilo.

SDP, koji je i tada tražio da se na dnevni red stavi točka koju sada predlaže kao jedinu na izvanrednoj sjednici, napustio je sjednicu iz portesta jer nije udovoljeno njihovom zahtjevu, a dojam je da ostatak oporbe nije najbolje iskoristio trenutak. Gorička vlast je tada, samo dva tjedna nakon uhićenja njihova šefa, bila poljuljana i nesigurna zbog iznenadnog razvoja događaja.

Nakon toga su se Most i SDP nadmudrivali tko će biti nositelj inicijative za izvanrednu sjednicu, pa niti jedna stranka samostalno nije mogla skupiti 11 potpisa vijećnika potrebnih za njeno sazivanje.  I tako smo došli već do sredine studenog. A rok za sazivanje sjednice je 15 dana.

Dio goričke javnosti već komentira da je pravi trenutak za djelovanje oporbe propušten na toj sjednici Gradskog vijeća početkom listopada. Drugi dio, pak, misli da uopće nije kasno budući grad stoji i svakim danom se sve više osjećaju negativne posljedice afere Elektrocentar Petek na djelovanje gradske uprave, ali i funkcioniranje grada uopće.

 

Objava Gorička oporba u zajedničkoj akciji: Tražimo izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća zbog posljedica uhićenja gradonačelnika na funkicioniranje grada pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.