Prijava

Vaša prijava

Od danas su na području Velike Gorice zabranjene velike proslave u društvenim domovima: Na privatnim zabavama smije biti najviše 15 osoba

[]

Od danas je zabranjeno organizirati velike priredbe i proslave u društvenim domovima u gradskom vlasništvu. Proizlazi to iz Odluke o korištenju društvenih domova i drugih objekata u vlasništvu Grada Velike Gorice koju je danas donio zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ervin Kolarec. Odlukom se zabranjuje iznajmljivanje svih vrsta domova u vlasništvu Grada u svrhu organizacije velikih priredbi i proslava.

Dozvoljava se korištenje objekata na način propisan epidemiološkim mjerama u svrhu manjih okupljanja i uz poštivanje propisanih epidemioloških standarda.

U slučaju korištenja objekata, vijeća Mjesnih odbora ili drugi upravitelji objekta dužni su tražiti od korisnika evidenciju nazočnih osoba, korištenje dezinfekcijskih sredstava, korištenje maski tijekom boravka u zatvorenom prostoru i držanje propisanog razmaka, navodi se u Odluci.

Propisani razmak u zatvorenom prostoru je 2 metra.

Folklorna društva smiju održavati probe uz stroge mjere

Korištenje objekata u svrhu održavanja amaterskih aktivnosti (probe folklornih društava i sličnih organizacija) moguće je uz poštivanje navedenih mjera uz nazočnost onoliko osoba koje može prihvatiti prostor da se poštuje razmak od 2 metra između osoba.

U privatne svrhe dozvoljeno je korištenje i okupljanje za svečanosti najviše 15 osoba, ukoliko se može poštivati razmak od 2 metra.

U slučaju drugih potreba korištenja objekata odobrenje je potrebno tražiti od Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice pisanim putem 48 sati prije navedenog događaja (službeni e-mail: stozer.czvg@gorica.hr).

Sukladno epidemiološkoj situaciji i drugim objektivnim procjenama, Stožer će donijeti odluku o odobrenju ili zabrani korištenja.

Ova Odluka može se promijeniti u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ili nepoštivanja odredbi iz ove Odluke.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u pojedinim mjestima, Odluka se može mijenjati i parcijalno za svako mjesto zasebno.

Odluka stupa na snagu danas i bit će objavljena u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Objava Od danas su na području Velike Gorice zabranjene velike proslave u društvenim domovima: Na privatnim zabavama smije biti najviše 15 osoba pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.