Prijava

Vaša prijava

Dolijao mladi poštar (22) iz Velike Gorice: Krao je pakete s mobitelima, prodavao ih preko interneta i tako protupravno zaradio 210.000 kuna

[]

Dolijao je poštar koji je u Velikoj Gorici krao pakete koje je trebao dostaviti. On je za vrijeme lockdowna, od 31. ožujka od 14. svibnja ove godine, krao pakete u kojima su pretežno bili mobilni uređaji. Materijalna šteta iznosi 210.915 kuna, izvijestila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.

Ovako je kriminalističku obradu i privođenje opisano na stranicama PUZ-a: Sumnja se da je osumnjičeni, kao zaposlenik poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, u skladištu odjela dostave u Velikoj Gorici, na radnom mjestu dostavljač-poštar, u vremenskom razdoblju od 31. ožujka do 14. svibnja 2020. godine u cilju stjecanja nepripadajuće imovinske koristi, na štetu gore navedenog poduzeća počinio četiri kaznena djela krađe na način da je prilikom preuzimanja robe odnosno paketa namijenjenih za dostavu, uzimao i one pakete koje nisu bili namijenjeni za njega, a u kojima su se pretežno nalazili mobilni uređaji. Navedeno bi zatim zadržao neko vrijeme kod sebe, a kasnije ih je preprodavao trećim osobama preko oglasa putem interneta.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni mladi poštar (22) predan je pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Objava Dolijao mladi poštar (22) iz Velike Gorice: Krao je pakete s mobitelima, prodavao ih preko interneta i tako protupravno zaradio 210.000 kuna pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.