Prijava

Vaša prijava

Domovinski pokret Miroslava Škore kreće u bitku za Veliku Goricu, a iz HDZ-a im poručuju da za lokalne izbore nisu dovoljna lamentiranja i populizam

[]

Domovinski pokret Miroslava Škore kreće u pripreme za lokalne izbore u Velikoj Gorici. U petak će u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica osnovati ogranak. Time je potvrđena nedavna najava o akativiranju te stranke na našem području koju je objavila Gorica.info.

Tada je najavljeno da će Domovinski pokret Miroslava Škore u Velikoj Gorici imati kandidate na svim razinama lokalnih izbora, uključujući i kandidata za gradonačelnika. Pojava te stranke najviše bi glavobolje mogla zadati velikogoričkom HDZ-u i Mostu budući za nju glasaju birači sličnog političkog ukusa – oni konzervativniji i desniji od centra političkog spektra.

To bi posebno moglo biti izazovno za gorički HDZ koji je, bez obzira što nitko to iz stranke ne želi javno priznati, u stalnim unutarnjim previranjima i sukobima većeg ili manjeg intenziteta, a ove nedjelje imaju i nastavak unutarstranačkih izbora. Jedini kandidat za predsjednika gradskog HDZ-a je sadašnji predsjednik, dogradonačelnik i saborski zastupnik Krešimir Ačkar, dok se za tri mjesta zamjenika predsjednika natječe devet kandidata koji predstavljaju gotovo sve frakcije u HDZ-u u Velikoj Gorici.

No, Ačkar u nedavnom intervjuu našem portalu nije pokazao da ga previše brine dolazak Domovinskog pokreta u Veliku Goricu.

– Domovinski pokret u vrijeme predsjedničkih izbora snažno je ušao u biračko tijelo HDZ-a i bitno utjecao na konačan rezultat predsjedničkih izbora. Na parlamentarnim izborima ostvarili su puno slabiji rezultat, a mislim da će na lokalnim izborima proći još slabije. Na predsjedničkim izborima još ste mogli voditi personaliziranu kampanju preko televizije i drugih medija, ali za parlamentarne izbore, a posebice lokalne izbore morate imati stranačku infrastrukturu. Morate imati teren i  morate biti na terenu. Morate biti među ljudima, svakog dana. Ne samo u vrijeme kampanje. Također, morate imati i konkretne projekte i konkretan program, a kojim želite povećati kvalitetu stanovnika i građana. Za lokalne izbore nisu dovoljna prazna lamentiranja i populističke izjave – kazao nam je tada Ačkar.

Vrlo je vjerojatno da će se bitka te dvije stranke s državne razine vrlo skoro spustiti na velikogoričku razinu. Stupanj rivalstva koji povremeno prelazi u netrpeljivost, pa i nesnošljivost vidljiv je iz njihovih gotovo svakodnevnih sukoba.

– Mi smo pokret, mi smo svjetionik i ja znam da u nas gledaju mnogi i u HDZ-u i u SDP-u. Mi smo dosljedni – kazao je početkom tjedna Miroslav Škoro javno se ispričavajući jer je bio član HDZ-a.

Škorina stranka ima politički kapital na velikogoričkom području što je pokazala na prošlim parlamentarnim izborima s osvojenih nešto više od 3000 glasova u našem gradu. Time je Domovinski pokret Miroslava Škore postao treća politička snaga u našem gradu nakon HDZ-a i SDP-a. No, bitna je razlika što Škoro tada nije u Gorici imao nikakvu stranačku infrastrukturu.

A upravo to počinje graditi u petak. Koliko će to uspjeti kapitalizirati na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine teško je zasad reći. Sigurno je, međutim, da će predstojećih pola godine biti i više nego zanimljivi u velikogoričkoj političkoj areni.

Objava Domovinski pokret Miroslava Škore kreće u bitku za Veliku Goricu, a iz HDZ-a im poručuju da za lokalne izbore nisu dovoljna lamentiranja i populizam pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.