Prijava

Vaša prijava

Bandićeva svinjska mast: Brendirali mast imenom Milana Bandića, donirali je Crvenom križu i potpalili političke strasti u Velikoj Gorici

[]

Bandićeva svinjska mast uzrok je najnovijeg političkog skandalčića u Velikoj Gorici. Naime, goričke Bandićeve stranačke kolege odlučile su na etiketu masti turopoljske svinje staviti i naziv svoje stranke Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti. U skladu sa solidarnošću, kojom se diče i u imenu stranke, tegle Bandićeve svinjske masti donirali su u utorak Crvenom križu Velike Gorice.

Bandićeva svinjska mast u pučkoj kuhinji

– Danas smo od Milan Bandić 365 – Stranke rada i solidarnosti i gospodina Željka Stanilovića primili donaciju masti turopoljske svinje koju ćemo podijeliti korisnicima pučke kuhinje. Hvala! – napisali su u utorak poslijepodne zahvalni aktivisti goričkog Crvenog križa na njihovu Facebook profilu ne sluteći koliko će političkih strasti u našem gradu zapaliti.

Uz objavu su dodali i nekoliko slika. I vjerojatno su pomislili kako je priča završena i kako su dobili zdravu tradicionalnu namirnicu za ukusnije obroke koje pripremaju korisnicima pučke kuhinje. Ali, ode Bandićeva svinjska mast u propast.

Vrlo brzo nakon što je gorički Crveni križ stavio objavu na Facebook, na istoj se društvenoj mreži oglasio i Damir Šimunić, velikogorički politički doajen i SDP-ov gradski vijećnik. On je na svom Facebook profilu zbog Bandićeve svinjske masti donirane Crvenom križu prozvao dogradonačelnika Ervina Kolarca, koji obnaša dužnost gradonačelnika dok je Dražen Barišić u remetinečkom pritvoru.

– Ervin Kolarec, od kada je dozvoljeno korištenje GRADSKOG Crvenog križa da sudjeluje u predizbornoj kampanji jedne političke stranke? Znači li to da ćemo smjeti ubuduće naše promidžbene materijale dijeliti putem Crvenog križa i ostalih nevladinih udruga? Dapače, svima lakše! Ovo pitanje vas čeka na Gradskom vijeću! – upravo je ovako napisao ŠImunić.

Tako će se Bandićeva svinjska mast naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća Velike Gorica u ponedjeljak, 7. prosinca, koja bi ionako trebala biti vruća i zanimljiva. Tamo bi baš Damir Šimunić u ime (napokon) ujedinjene oporbe trebao dati uvod u prvu točku dnevnog reda pod nazivom Aktualna gospodarska i politička situacija u Velikoj Gorici. Ta je točka inspirirana ne baš dobrim stanjem u našem gradu nakon uhićenja gradonačelnika Dražena Barišića koji je pod teškom sumnjom za namještanje poslova i javnih natječaja tvrtki ivanićgradskog poduzetnika Kreše Peteka.

Nema prave političke kuhinje bez Bandićeve masti

Naći će se na sjednici i rebalans gradskog proračuna za 2020. godinu, te prijedlog proračuna za 2021. godinu. Odlučit će gradski vijećnici i kako će svojim strankama raspodijeliti novac nas građana kojeg uplaćujemo u gradski proračun za sljedeću godinu. Ako se itko zabirnuo da će vijećnici štediti na sebi ili svojim strankama i partijama, može odahnuti. Neće se oni niti njihove stranke odreći ni jedne lipe koju mogu izvaditi iz naših džepova. Bez obzira kakvu nam ideologiju prodavali, bili lijevi, desni ili u centru…

Raspravljat će se na toj sjednici i o nagradama grada Velike Gorice. I upravo će u tu društveno-političko-politikantsku musaku sjajno pasati Bandićeva svinjska mast. Žlica, dvije te masti sigurno će ojačati jelo i dati našim vrijednim gradskim vijećnicima snage da izdrže još jednu sjednicu. Koliko nas još iznenađenja čeka u toj velikogoričkoj političkoj kuhinji vidjet ćemo već na početku sljedećeg tjedna.

 

 

Objava Bandićeva svinjska mast: Brendirali mast imenom Milana Bandića, donirali je Crvenom križu i potpalili političke strasti u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.