Prijava

Vaša prijava

Peticija za uređenje Tomaševićeve ulice: Građani traže od goričke gradske uprave rekonstrukciju ulice koju nitko nije uređivao od 1975. godine

[]

Peticija za uređenje Tomaševićeve ulice poslana je vršitelju dužnosti gradonačelnika Velike Gorice dogradonačelniku Ervinu Kolarcu, njegovom kolegi Krešimiru Ačkaru, predsjedniku Gradskog vijeća Nevenu Karasu i uredu gradonačelnika. Ova ulica koja se praktično nalazi u središtu grada, minutu-dvije hoda od robne kuće, stvarno je ruglo Velike Gorice, nema nogostupe, parkirališta su neuređena, a kada padne i najmanja kiša prekrije je voda i blato.

Uz peticiju je priloženo 320 potpisa stanovnika te ulice kao i 146 online potpisa. Evo teksta peticije:

Kao građani tražimo da se pod obvezno uvrsti u redovni proračun za 2021. godinu rekonstruiranje ulice kralja Stjepana Tomaševića, od križanja sa Svačićevom do križanja sa Pleškom. Ova ulica nije rekonstruirana još od njene izgradnje, a to je bilo davne 1975 godine. U svim predizbornim obećanjima bila je spomenuta rekonstrukcija iste, ali do dana današnjeg ništa se nije promijenilo. Izlike su bile dok se završe fasade, dok se postave kablovi…  Građanima ove ulice dosta je obećanja pa pod hitno tražimo da se naša ulica riješi u 2021. godini.

Od 1975 godine do danas, razvojem grada, ova ulica i kvart su postali uži centar grada u kojoj se nalaze dva vrtića, srednjoškolski centar i novoizgrađeni bazen. Kroz ovu ulicu svakodnevno prolazi preko 5000 ljudi i još 400 djece, što žitelja ove ulice, što posjetitelja parku, djece koja idu u srednju školu, te ostalih sugrađana. Tražimo kao građani ove ulice sudjelovanje u kreiranju rješenja naše ulice, gdje će biti postavljeni nogostupi, uspornici na cesti, parkirna mjesta za stanovnike ove ulice kao i prenamjenu ulice u jednosmjernu. 

I u pravu su potpisnici peticije kada kažu da se rekonstrukcija Tomaševićeve spominjala u raznim obećanjima gradske uprave. Jedno od njih, još iz prvog mandata aktualnog gradonačelnika Dražena Barišića, i dalje stoji na službneim internetskim stranicama grada. Naime, gradska uprava najavljivala je da će u proračunskoj 2011. pokrenuti javnu nabavu za izradu idejnog projekta za rekonstrukciju ove ulice. Je li idejni projekt napravljen i, ako jeste, zašto se nije krenulo u obnovu, pitanje je na koje odgovore znaju samo u Poglavarstvu.

Stanovnici Podbrežnice uspjeli su prije gotovo pola godine peticijom i građanskim aktivizmom natjerati gradsku upravu da odustane od lošeg prometnog rješenja za njihovo naselje. To daje nadu stanovnicima Tomaševićeve da će i oni možda uspjeti, pa bi i njihova peticija mogla biti prvi korak na tom putu.

 

Objava Peticija za uređenje Tomaševićeve ulice: Građani traže od goričke gradske uprave rekonstrukciju ulice koju nitko nije uređivao od 1975. godine pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.