Prijava

Vaša prijava

Gorički darivatelji krvi i ovaj put su pokazali svoje veliko srce: U trodnevnoj akciji prikupljeno 250 doza krvi

[]

Gorički darivatelji krvi i ovaj put su pokazali veliko srce. U trodnevnoj akciji prikupljeno je 250 doza krvi. Akciji su se odazvalo 289 darivatelja.

– S jučerašnjim danom smo završili zadnju ovogodišnju akciju darivanja krvi, a naši su nam darivatelji i ovaj put dokazali da za humanost ne postoje prepreke kao loši vremenski uvjeti ili lockdown – priopćili su iz goričkog Crvenog križa.

Krv može dati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina (u slučajevima dobrog zdravstvenog stanja do 70 godina), tjelesne težine iznad 55 kilograma, tjelesne temperature do 37 stupnjeva i uz odobrenje liječnika.

Hrvatska ima dugu tradiciju organiziranja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Prva akcija organizirana je 1953. u Željezari Sisak u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa. Krv se daruje dobrovoljno, besplatno, solidarno i anonimno. Takav način prikupljanja krvi smatra se najsigurnijim zbog zdravlja primatelja, a ujedno omogućuje dostupnost krvi i krvnih pripravaka svima kojima je krv neophodno potrebna u liječenju.

Početkom siječnja gorički Crveni križ objavit će raspored za akcije darivanja krvi za 2021. godinu.

Gorički darivatelji i dogodine će spašavati živote nepoznatim osobama.

gorički darivatelji

gorički darivatelji

gorički darivatelji

Objava Gorički darivatelji krvi i ovaj put su pokazali svoje veliko srce: U trodnevnoj akciji prikupljeno 250 doza krvi pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.