Prijava

Vaša prijava

Pogledajte galeriju fotografija: Kako se u velikogoričkom kinu, umjesto nekog dobrog filma, igrala osomosatna politička predstava

[]

Žestoko je počeo tjedan za velikogoričke gradske vijećnike. U kinodvoranu goričkog Pučkog otvorenog učilišta ušli su u ponedjeljak ujutro kako bi počeli s još jednom sjednicom Gradskog vijeća, a izašli su kada je mrak zagospodario goričkim ulicama. Bila je to prava politička predstava.

Dobro, mrak ovih zimskih dana pada ranije, ali politička predstava u njihovoj režiji i s njima u svim glavnim i sporednim ulogama, trajala je čitavih osam sati. Nakon ovog našim gradskim vijećnicima ne možemo prigovarati da dobivaju vijećničku naknadu tek tako. Ovu su odradili i zaradili. Srećom pa su bili u kinu gdje su stolice mekše, udobnije i primjerene dugotrajnijem sjedenju. Valjda ih nakon jučerašnjeg “rada“ neće boljeti leđa ili stražnjice.

I bili su vijećnici vrijedni. Analizirali su aktualnu političku i gospodarsku situaciju u gradu, sjetili se uhićenog gradonačelnika Dražena Barišića i svih njegovih suradnika, pokušali rasvijetliti aferu koja već tri mjeseca trese naš grad. Oporba je tražila ostavke svih čelnih ljudi grada, a vladajući su im pokazali frišku figu.

Potom su protresli rebalans ovogodišnjeg proračuna. Pa su se bacili na proračun za sljedeću godinu. Dodijelili su i nagrade grada za ovu godinu.

Politička predstava u izvođenju goričkih vijećnika bila je dinamična, bilo je rasprava, svađa, optužbi, dobacivanja iz klupa, natezanja, argumenata, protuargumenata i rasprave bez valjanih argumenata. Ali zašto dozvoliti da nam neka činjenica uništi dobar nastup za govornicom? Pa, može i bez činjenica. Ionako nitko previše ne mari.

Bila je ovo politička predstava s pauzama, uzimanjem svježeg zraka, laganom šetnjom po parku. Nedostajala je još pokoja suza, ali, s druge strane, srećom nije poletjela ničija šaka. Pazilo se da se ne prijeđu granice. Na kraju, svi sretni i zadovoljni. A, budimo iskreni, nije se dogodilo ništa. Posebno se nije dogodilo nešto neočekivano. Svi su ostali na svojim mjestima, sigurni do kasnog proljeća. Prava politička predstava.

Ova se sjednica, 24. po redu u ovom sazivu Vijeća, odigravala točno četvrt stoljeća i osam dana nakon povijesne prve sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice. Tom sjednicom je Velika Gorica i službeno postala grad. I jučer je u kinu bila nekolicina onih koji su bili i u tom prvom sazivu Gradskog vijeća.

Današnji vijećnici sanjaju da ostanu u Vijeću i nakon svibanjskih izbora. Na građanima je vrednovanje njihova rada. Onda slijedi nagrada ili kazna. Oružje će biti kemijska olovka koja će zaokruživati po glasačkom listiću. Toga se vijećnici najviše boje…

Uživajte u fotografijama.

Politička predstava
Politička predstava može početi…

politička predstava
I nakon osam sati – politička predstava je završila / Foto: Gorica.info

Objava Pogledajte galeriju fotografija: Kako se u velikogoričkom kinu, umjesto nekog dobrog filma, igrala osomosatna politička predstava pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.