Prijava

Vaša prijava

Rat priopćenjima velikogoričkih stranaka se nastavlja: Na HDZ-ove tvrdnje o projektima i uspjesima u tri mandata odgovorili iz SDP-a

[]

Velikogorički rat priopćenjima se nastavlja. Na priopćenje goričkog HDZ-a, kojeg je potpisao njegov predsjednik Krešimir Ačkar, odgovorila je gradska organizacija SDP-a Velika Gorica.

Poduže nepotpisano priopćenje (u potpisu stoji gradska organizacija SDP-a) većinom ide direktno na Krešimira Ačkara s nizom (dis)kvalifikacija od kojih su neke i utužive. Te dijelove nećemo objavljivati.

Osim Ačkara, tema priopćenja su gradski projekti provedeni u tri mandata vladavine HDZ-a u gradu, a za koje se u HDZ-ovom priopćenju, nakon osmosatne sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak, ustvrdilo da su “projekti koji ostaju, a to je sada priznao i SDP”. Vjerojatno je upravo to motiviralo SDP na objavu ovog priopćenja.

Evo što još piše u SDP-ovom priopćenju:

”Ačkar pod realizirane gradske projekte navodi one koje je financirala država (škola Novo Čiče), županija (Distributivni centar za voće i povrće) ili građani Velike Gorice sami (energetska obnova stambenih zgrada). 

S druge strane, projekti kojima se Ačkar ponosi, u gradu je izvodila jedna jedina tvrtka Elektrocentar Petek, a radi se o gradnji bazena, pristupnih cesta, postavljanju javne rasvjete kod Srednjoškolskog centra, izmicanju stupova javne rasvjete u Kolarevoj ulici, dodatnim radovima na vodoopskrbi, gradnji i radovima na Centru za posjetitelje, rekonstrukciji građevine Ledana te ugrađivanju rasvjete na gradskom stadionu. Izgleda da projekti Barišića i Peteka funkcioniraju po principu da ako Petek nije najpovoljniji, natječaj se poništi ili mu se dodijeli najviše bodova na natječaju. Što država misli o tome govori činjenica da se akteri trenutačno nalaze u istražnom zatvoru. 

No, Ačkar se nije osvrnuo na delikatne “projekte” poput bujanja gradske uprave, zapošljavanja po stranačkim i rodbinskim vezama, „privremene“ lokacije gradske tržnice koja je za stalno završila u školskom dvorištu, kao i “šetnice” koja je ništa više od povećanog broja naplatnih parkirnih mjesta.”

SDP-ovci su završili njihovo priopćenje traženjem ostavke gradonačelnika Dražena Barišića i dogradonačelnika Krešimira Ačkara.

Rat priopćenjima u Velikoj Gorici vjerojatno će vrlo skoro dobiti novi nastavak.

Objava Rat priopćenjima velikogoričkih stranaka se nastavlja: Na HDZ-ove tvrdnje o projektima i uspjesima u tri mandata odgovorili iz SDP-a pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.