Prijava

Vaša prijava

U Gorici već je počeo rat plakatima: Do lokalnih izbora još je pola godine, ali se politički protivnici ne štede – u fokusu gradonačelnik i korupcija

[]

U Velikoj Gorici već je počeo rat plakatima. I to šest mjeseci prije lokalnih izbora.

Duž ceste koja Veliku Goricu povezuje sa Zagrebom te na početku ulice Rudolfa Fizira, koja vodi prema zračnoj luci, osvanule su znakovite poruke s jumbo-plakata: Gradonačelnik uznik, a župan njegov dužnik, uz potpis Goričani, sretan vam Međunarodni dan (borbe protiv) korupcije. Autor poruke nije se potpisao tako da možemo samo nagađati tko stoji iza nje.

Podsjetimo, prvi smo put rat plakatima u Velikoj Gorici vidjeli pred lokalne izbore 2009. godine kad su tadašnjem gradonačelniku Toninu Piculi spočitavali kako vodi grad iako u njemu samo formalno stanuje. Tada su se, barem prema boji pozadine na plakatima, mogli naslutiti idejni tvorci takvih poruka.

Ovaj put tamna pozadina ne ostavlja trag koji bi mogao ići u tom smjeru. Čini se da je ovo samo prva u nizu poruka te da ih s vremenom možemo očekivati još. Naravno pokušat ćemo doznati o čemu se točno radi, a do tada neka je svatko protumači na svoj način.

Zadnji puta Goričani su gledali rat plakatima prije srpanjskih parlamentarnih izbora. Tada se aludiralo na konzervativne izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića kojima se željelo ograničiti pravo na pobačaj.

Objava U Gorici već je počeo rat plakatima: Do lokalnih izbora još je pola godine, ali se politički protivnici ne štede – u fokusu gradonačelnik i korupcija pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.