Prijava

Vaša prijava

Dosad najjači potres od 6,2 zatresao Hrvatsku: Brojne kuće u Petrinji razrušene, ima stradalih, razrušena crkva u Kravarskom…

[]

Nešto iza 12 i 15 sati središnju Hrvatsku zatresao je novi siloviti potres.  Radilo se o potresu jačine 6.2 po Richteru s epicentrom 47 kmi od Zagreba, na području grada Petrinje.

Štete su velike, očevici javljaju o porušenim kućama, čini se da ima stradalih, možda i poginulih. Stigla je nepotvrđena informacija da je poginulo jedno dijete. Potres se jako osjetio i u Velikoj Gorici, građani su izašli na ulice, vjerojatno i u našem gradu ima oštćenja. Društvenim mrežama kruži fotografija razrušene crkve u Kravarskom, a oštećena je i crkva Navještenja blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici.

Velikogoričani su u strahu, nestalo je i struje.

I središte Zagreba je ponovno stradalo. Sa zgrade Ministarstva obrane srušilo se dosta cigle, strahuje se da ima ozlijeđenih u stanovima koje je jako oštetio potres 22. ožujka. Na žalost dio Zagrepčanaživi i u onim objektima u kojima bi je to zabranjeno jer imaju tzv. crvene oznake. Dosta je i objekata sa žutim oznakama koje su sada vjerojatno dodatno oštećena.

Ljudi su na ulicama, gradom odjekuju sirene vozila hitnih službi. U nekom trenu u Zagrebu se oglasila i sirena za opću opasnost. Dosad najjači potres unio je nemir u sve stanovnike središnje Hrvatske, posebno među one koji se nalaze najbljiže epicentru.

Objava Dosad najjači potres od 6,2 zatresao Hrvatsku: Brojne kuće u Petrinji razrušene, ima stradalih, razrušena crkva u Kravarskom… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.