Prijava

Vaša prijava

Tlo se i dalje trese nakon jučerašnjih 5,0 kod Petrinje: Noćas još 15 potresa, seizmolog poručuje da će ova serija potresa još trajati

[]

Nakon snažnog potresa od 5,0 po Richteru, tlo se i dalje nastavilo tresti. Od tada je, prema EMSC servisu, zabilježeno 15 slabijih potresa. Najjači je bio onaj oko 20 sati magnitude 2,4 po Richteru, dok su svi ostali bili od 1 do 2.

Štete od novog jakog potresa na petrinjskom i glinskom području, koje je najviše stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca, bile su vidljive još sinoć. Zgrade koje su već bile oštećene pretrpjele su dodatnu štetu, neki krovovi koji su bili sanirani ponovno su ostali djelomično bez crijepa. Pravi razmjeri bit će vidljivi tek danas kada se obiđe teren.

– Naglašavali smo da nakon ovako jako potresa magnitude preko 6, realno je očekivati nekoliko potresa magnituda oko pet, desetak oko četiri itd. To će se sve događati u idućim mjesecima, nema pravilnog vremenskog razmaka – rekao je seizmolog Krešimir Kuk i dodao da će tlo još neko vrijeme biti nemirno:

– Ova serija će trajati još neko vrijeme i moramo biti svjesni toga.

Dolaze i prijave o novim štetama s karlovačkog područja.

V.d. gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar obišao je odmah sinoć središte grada i obavijestio javnost kako u tom trenu nemaju saznanja o novim štetama.

Sve štete na goričkom području mogu se dojaviti na ove brojeve telefona: 099/4835-891 i 099/430-9017

Objava Tlo se i dalje trese nakon jučerašnjih 5,0 kod Petrinje: Noćas još 15 potresa, seizmolog poručuje da će ova serija potresa još trajati pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.