Prijava

Vaša prijava

Posljedice potresa u Velikoj Gorici: Pazite dok hodate središtem grada, vatrogasci ogradili zgradu u kojoj se nalazi trgovina obućom

[]

Posljedice potresa svakim su danom vidljivije i u središtu Velike Gorice. Prva oštećenja nastala su još tijekom onog razornog potresa magnitude 6,2 po Richteru, a vjerojatno su se i povećale u kasnijim jačim udarima.

Podesjetimo, u srijedu oko 18 sati zatresao nas je potres s epicentrom kod Petrinje magnitude 5, a danas, u četvrtak, i oni najotporniji na potrese osjetili su podrhtavanje tla nešto iza podneva magnitude 3,8 po Richteru. A dva i pol sata kasnije zabilježen je potres od 3,3 po Richteru. Posljedice svih tih potresa samo se povećavaju sa svakim novim udarom.

Danas je u središtu Velike Gorice zgrada na Trgu kralja Tomislava 41, preko puta parka kraj Muzeja Turopolja, ograđena trakom kako prolaznici ne bi hodali preblizu. Zgrada je to u kojoj se nalazi trgovina obućom i čija je fasada i prije bila derutna. Nakon svih tih potresa i s namjerom da zaštite prolaznike, vatrogasci su trakom ogradili tu zgradu.

2020.
Crkva NBDM do daljnjeg je zatvorena / Foto: Gorica. info

U blizini je i crkva Najveštenja Blažene Djevice Marije koja je zatvorena nakon onog razornog potresa zbog oštećenja na zvoniku. Ta su oštećenja vidljiva i golim okom, a stručnjaci će procijeniti što će se dalje raditi na tom objektu kako bi ponovno postao siguran.

U tom je potresu nastradao i jedan od dimnjaka na Muzeju Turopolja, pa je i ta zgrada bila ograđena trakama dok vatrogasci JVP Velike Gorice nisu skinuli oštećeni dimnjak.

posljedice potresa
Vatrogasci skidaju dimnjak s Muzeja Turopolja / Foto: JVP Velika Gorica

Objava Posljedice potresa u Velikoj Gorici: Pazite dok hodate središtem grada, vatrogasci ogradili zgradu u kojoj se nalazi trgovina obućom pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.